22 november 2022

Carla van Vliegen opnieuw lijsttrekker PvdD Zuid-Holland

Tijdens het partijcongres van de Partij voor de Dieren (PvdD) op 20 november j.l. is zittend fractievoorzitter in Provinciale Staten Carla van Viegen herkozen tot lijsttrekker van de partij. Van Viegen is sinds 2007 fractievoorzitter in Provinciale Staten en ook fractievoorzitter van die partij in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. De PvdD doet 15 maart 2023 mee aan de provinciale verkiezingen.

Uitbreiding natuur
De Partij voor de Dieren wil  vooral inzetten op de bescherming van in het wild levende dieren, bescherming en uitbreiding van de natuur en een gezonde en veilige leefomgeving voor mens en dier in het sterk verstedelijkte Zuid-Holland. Zuid-Holland heeft de minste natuur van alle provincies, namelijk 6 procent

Overige kandidaten top 3
Hanke Hoogerwerf is de nummer 2 van de lijst. Zij is jaren actief geweest in het waterschap Delfland en is momenteel algemeen bestuurslid van het landelijk bestuur van de Partij voor de Dieren. De nummer 3, Joeri Oudshoorn, was eerder actief als gemeenteraadslid voor de Haagse Stadspartij en heeft daar ruime politieke ervaring opgedaan. Hij heeft veel kennis op het gebied van de energietransitie en zet zich in voor de Stichting Fossielvrij.

Invloed eerste kamer
Via vertegenwoordiging in Provinciale Staten wil de partij ook haar invloed in de Eerste Kamer versterken bij de verkiezingen in mei 2015. Het verkiezingsprogramma zal naar verwachting eind december te lezen zijn via de website.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu