Gepubliceerd 22 november 2022

Carla van Vliegen opnieuw lijsttrekker PvdD Zuid-Holland

Tijdens het partijcongres van de Partij voor de Dieren (PvdD) op 20 november j.l. is zittend fractievoorzitter in Provinciale Staten Carla van Viegen herkozen tot lijsttrekker van de partij. Van Viegen is sinds 2007 fractievoorzitter in Provinciale Staten en ook fractievoorzitter van die partij in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. De PvdD doet 15 maart 2023 mee aan de provinciale verkiezingen.

Uitbreiding natuur
De Partij voor de Dieren wil  vooral inzetten op de bescherming van in het wild levende dieren, bescherming en uitbreiding van de natuur en een gezonde en veilige leefomgeving voor mens en dier in het sterk verstedelijkte Zuid-Holland. Zuid-Holland heeft de minste natuur van alle provincies, namelijk 6 procent

Overige kandidaten top 3
Hanke Hoogerwerf is de nummer 2 van de lijst. Zij is jaren actief geweest in het waterschap Delfland en is momenteel algemeen bestuurslid van het landelijk bestuur van de Partij voor de Dieren. De nummer 3, Joeri Oudshoorn, was eerder actief als gemeenteraadslid voor de Haagse Stadspartij en heeft daar ruime politieke ervaring opgedaan. Hij heeft veel kennis op het gebied van de energietransitie en zet zich in voor de Stichting Fossielvrij.

Invloed eerste kamer
Via vertegenwoordiging in Provinciale Staten wil de partij ook haar invloed in de Eerste Kamer versterken bij de verkiezingen in mei 2015. Het verkiezingsprogramma zal naar verwachting eind december te lezen zijn via de website.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


MEEST BEKEKEN