Gepubliceerd 28 augustus 2022

Campagne veilig naar school in Dronenwijk

Op woensdag 24 augustus hebben de drie scholen uit de Dronenwijk in Bodegraven van zich laten horen om aandacht te vragen voor de campagne “De scholen zijn weer begonnen”. Alle kinderen van de Willibrord Milandschool, de Prinses Beatrixschool en de Verhoeff-Rollmanschool deden mee met een “lawaaioptocht” welke opgezet was door de drie verkeerscommissies.

Het doel van de deze actie is om aandacht te vragen van de weggebruikers en wijkbewoners voor de weer naar schoolgaande kinderen bij de start van het nieuwe schooljaar. De scholen vragen weggebruikers en de kinderen op deze manier bewust te zijn van de verkeers- en gedragsregels, zodat de kinderen veilig naar school kunnen gaan en weer naar huis.

De kinderen van groep 3 t/m 8 zijn in een optocht door de wijk gegaan met zelf meegebrachte muziekinstrumentjes, pannendeksels, pollepels e.d. Begeleid door de politie, BOA’s en verkeersregelaars. De vrolijke tocht met kinderen bracht genoeg aandacht, geluid en plezier met zich mee.
Voor de kleuters was er een kleinere optocht over het fietspad en het trottoir langs de scholen. Ook zij maakten vrolijke en luide geluiden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN