Gepubliceerd 7 juli 2022

BZ&PC wint voorlaatste onderdeel

Hakobal stond woensdagavond als voorlaatste onderdeel op het programma van de ReBo Sportontmoeting. Het onderdeel werd gewonnen door de sporters van BZ&PC. Met ook de inzet van de joker verbeterden de waterpoloërs/zwemmers aanzienlijk hun positie in het tussenklassement.

● Vriendenschaar in de verdediging tijdens de hakobalwedstrijd tegen Rohda’76, die de voetballers met 18-14 wonnen.

Hakobal

Hakobal is een combinatie van handbal en korfbal en wordt vooral in de gymlessen van de scholen beoefend. Het spel bestaat uit doelen. Het doel wordt gevormd door bijv. twee hoogspringstandaards met daartussen op de juiste hoogte een touw gespannen of lat.

● Basisopstelling van hakobal.

Elke partij heeft drie  speelvakken, te weten: een verdedigingsvak, een tussenvak en een aanvalsvak. Aan weerszijden van het doel staat van elke partij één doelverdediger. Naast de doelverdediger heeft elk team drie verdedigers in het tussenvak en vier aanvallers. Tijdens de ReBo Sportontmoeting werd met twee ballen gespeeld. En dat vergde de uiterste concentratie van de doelverdedigers om hun doel schoon te houden.

Vrijdagavond vindt vanaf 19.30 u. het slotevenement plaats in de Reeuwijkse Hout. Traditioneel is dat een bijzonder evenement waarmee de organisatie de sporters wil verrassen.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN