Gepubliceerd 7 juli 2022

BZ&PC wint voorlaatste onderdeel

Hakobal stond woensdagavond als voorlaatste onderdeel op het programma van de ReBo Sportontmoeting. Het onderdeel werd gewonnen door de sporters van BZ&PC. Met ook de inzet van de joker verbeterden de waterpoloërs/zwemmers aanzienlijk hun positie in het tussenklassement.

● Vriendenschaar in de verdediging tijdens de hakobalwedstrijd tegen Rohda’76, die de voetballers met 18-14 wonnen.

Hakobal

Hakobal is een combinatie van handbal en korfbal en wordt vooral in de gymlessen van de scholen beoefend. Het spel bestaat uit doelen. Het doel wordt gevormd door bijv. twee hoogspringstandaards met daartussen op de juiste hoogte een touw gespannen of lat.

● Basisopstelling van hakobal.

Elke partij heeft drie  speelvakken, te weten: een verdedigingsvak, een tussenvak en een aanvalsvak. Aan weerszijden van het doel staat van elke partij één doelverdediger. Naast de doelverdediger heeft elk team drie verdedigers in het tussenvak en vier aanvallers. Tijdens de ReBo Sportontmoeting werd met twee ballen gespeeld. En dat vergde de uiterste concentratie van de doelverdedigers om hun doel schoon te houden.

Vrijdagavond vindt vanaf 19.30 u. het slotevenement plaats in de Reeuwijkse Hout. Traditioneel is dat een bijzonder evenement waarmee de organisatie de sporters wil verrassen.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer en wolken

In de ochtend staat de zon aan de hemel maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidoost De temperatuur is 18*C.

In de middag en vroege avond ruimte voor de zon. De zwakke wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 23*C.

In de nacht vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 15*C.

Donderdag zonnige perioden maar ook wolkenvelden. De zwakke tot matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 20*C aan. 

Foto: Mees Mooi herfstweer

 

MEEST BEKEKEN