Gepubliceerd 31 januari 2024

BZ&PC-synchroonzwemsters 5e en 8e tijdens het NK

In het weekend van 27 en 28 Januari werden de nationale kampioenschappen synchroonzwemmen gehouden in Hoofddorp. BZ&PC nam deel aan deze kampioenschappen met een solo en een ploeg. Op de zaterdag stonden de technische uitvoeringen op het programma. Dit was de eerste keer dat er bij het NK gejureerd werd met het nieuwe jurysysteem.

● BZ&PC-team dat 8e werd tijdens het NK synchroonzwemmen.

Vooraf opgave

In het nieuwe systeem dien je vooraf op te geven wat je gaat zwemmen, en wordt gecontroleerd of dit goed uitgevoerd wordt. Indien je iets anders zwemt dan opgegeven, of een beweging verkeerd uitvoert, krijg je een base mark. Een base mark zorgt voor een mindering op je puntentotaal. Dit maakte het extra spannend!

Anouk Baars behaalde een mooie 5e plek met haar solo op muziek van Drops of Jupiter. Zij behaalde 142,6033 punten en was de enige soliste zonder base marks en afgekeurde elementen.

Teams

Bij de ploegen werd BZ&PC vertegenwoordigd door Anouk Baars, Sanne Baars, Maike van Vliet, Marije Koot, Feline Ewalds, Megan Amling en Isabel van den Hoeven. Zij haalden 129,3484 punten en eindigde hiermee op een 8e plaats.

Op zondag stond de vrije uitvoering op het programma. Deze uitvoeringen werden gejureerd met het oude jurysysteem. De ploeg, bestaande uit Anouk, Sanne, Maike, Feline, Megan en Isabel haalde een puntentotaal van 57,8333 punten en eindigde hiermee op een 12e plaats.

Bericht: André van Egdom / Michelle van der Wouden (BZ&PC)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN