Gepubliceerd 17 december 2023

BZ&PC-heren weinig moeite met HZC De Robben

De BZ&PC-heren blijven winnen in de competitie. Zaterdagavond werd in de Kuil HZC De Robben uit Hilversum gemakkelijk langs de kant geschoven: 19-13. BZ&PC handhaaft zich daarmee nog steeds in de top van de 1e Divisie A.

● Luca Groenendijk tipt de 6-4 binnen voor BZ&PC.

Nog moeizame start

BZ&PC had nog wel in de 1e periode een moeizame start. HZC De Robben nam zelfs een paar keer een kleine voorsprong. Echter aan het einde van de 1e periode had BZ&PC de ‘motor’ goed draaiende en was de hierarchie met o.a. drie treffers van Joey Schellingerhout hersteld: 6-4.

● Joey Schellingerhout scoort de 3-2 voor BZ&PC.
● Bart Sterk haalt uit voor de 4-4.

Niet meer scherp genoeg

Vanaf de 2e periode had HZC De Robben het vizier niet meer scherp genoeg. En de ballen op doel waren vaak een prooi voor de weer goed keepende Niels Zwijnenburg. Daarentegen bouwde BZ&PC de voorsprong verder uit: 11-7. In de 3e periode kreeg dat verder een vervolg met 16-9 om tenslotte een 19-13 eindstand op het scorebord te brengen waarvan Joey Schellingerhout maar liefst 8 treffers op zijn naam schreef.

Koppositie

BZ&PC heeft in de 1e Divisie A weliswaar de koppositie met 30 uit 11, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan SVH dat nu 2e staat met 28 uit 10. Zaterdag 20 januari komen beide ploegen tegen elkaar uit in Rotterdam. Dat zal wellicht meer duidelijkheid geven in de titelstrijd.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN