Gepubliceerd 17 december 2023

BZ&PC-heren weinig moeite met HZC De Robben

De BZ&PC-heren blijven winnen in de competitie. Zaterdagavond werd in de Kuil HZC De Robben uit Hilversum gemakkelijk langs de kant geschoven: 19-13. BZ&PC handhaaft zich daarmee nog steeds in de top van de 1e Divisie A.

● Luca Groenendijk tipt de 6-4 binnen voor BZ&PC.

Nog moeizame start

BZ&PC had nog wel in de 1e periode een moeizame start. HZC De Robben nam zelfs een paar keer een kleine voorsprong. Echter aan het einde van de 1e periode had BZ&PC de ‘motor’ goed draaiende en was de hierarchie met o.a. drie treffers van Joey Schellingerhout hersteld: 6-4.

● Joey Schellingerhout scoort de 3-2 voor BZ&PC.
● Bart Sterk haalt uit voor de 4-4.

Niet meer scherp genoeg

Vanaf de 2e periode had HZC De Robben het vizier niet meer scherp genoeg. En de ballen op doel waren vaak een prooi voor de weer goed keepende Niels Zwijnenburg. Daarentegen bouwde BZ&PC de voorsprong verder uit: 11-7. In de 3e periode kreeg dat verder een vervolg met 16-9 om tenslotte een 19-13 eindstand op het scorebord te brengen waarvan Joey Schellingerhout maar liefst 8 treffers op zijn naam schreef.

Koppositie

BZ&PC heeft in de 1e Divisie A weliswaar de koppositie met 30 uit 11, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan SVH dat nu 2e staat met 28 uit 10. Zaterdag 20 januari komen beide ploegen tegen elkaar uit in Rotterdam. Dat zal wellicht meer duidelijkheid geven in de titelstrijd.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN