Gepubliceerd 18 maart 2024

BZ&PC-heren weer kansrijk voor kampioenschap 1e Divisie

De waterpolomannen van BZ&PC mochten dit weekend aantreden tegen het altijd lastige ZV Haerlem. Ditzelfde Haerlem won vorig weekend nog van de Bodegraafse naaste concurrent De Linge/PCG waarmee BZ&PC verwikkeld is om de strijd om het kampioenschap.

● Luke Rijnbeek (BZ&PC) liet weer zijn oude vorm zien met 4 doelpunten.

1e periode

De eerste periode was een doelpuntrijke aan beide kanten. BZ&PC kwam snel op een 2-0 voorsprong na twee mooie midvoor-doelpunten van Rick Sandifort. Nadat Haerlem iets terug wist te doen, bracht Rob Peek met een mooi afstandsschot de marge terug op twee doelpunten. Deze marge behouden bleek erg lastig, want ondanks 2 mooie doelpunten van Luca Groenendijk en Stefan Sterk eindigde de eerste periode in een 5-5 stand.

2e en 3e periode

Het inititiatief in de tweede periode lag bij Haerlem dat middels met een doelpunt op een 6-5 voorsprong kwam, maar vanaf dat moment ging de verdediging van BZ&PC pas echt lopen. BZ&PC wist vanaf dat moment Haerlem twee periodes niet tot scoren te laten komen en kwam eind tweede periode dankzij doelpunten van Joey Schellingerhout (2x) en Luke Rijnbeek op een 6-8 voorsprong. In de derde periode liepen de Bodegravers onder leiding van Herman van Tongerloo verder uit naar een comfortabele 6-11 tussenstand aan de hand van Stefan Sterk, Henk Suur en Joey Schellingerhout.

In de vierde periode tekende Joey Schellingerhout direct voor zijn vierde en zette zo de 6-12 op het scorebord. BZ&PC verslapte verdedigend even en Haerlem wist daar na twee doelpuntloze periodes direct gebruik van te maken. Na de tegengoal hervatte BZ&PC haar sterke optreden en zorgden drie doelpunten van Luke Rijnbeek en een laatste slotoffensief van Haerlem voor een eindstand van 8-15 in het voordeel voor de mannen uit Bodegraven.

Door het verlies van naaste concurrent De Linge/PCG zette BZ&PC met deze overwinning een nieuwe stap richting de Eredivisie. De Bodegravers bezetten na de overwinning een gedeelde 1e plaats met een wedstrijd minder gespeeld. Doordat het onderlinge resultaat tussen de beide ploegen negatief uitpakt voor BZ&PC, moeten de Bodegravers ook komende week weer aan de bak in de strijd om het kampioenschap.

Dan spelen de mannen van Herman van Tongerloo thuis in De Kuil om 19:25 tegen het in vorm verkerende VZC uit Veenendaal. Het belooft een spannende pot te worden, dus kom vooral kijken.

Stand na 16 maart

  1. De Linge/PCG              42 uit 18
  2. BZ&PC Bodegraven     42 uit 17
  3. SVH                             38 uit 18
  4. VZC Veenendaal          33 uit 17

Plek 1 betekent rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, de tweede plaats geeft recht op promotie/degradatiewedstrijden tegen de nummer laatst uit de Eredivisie.

Doelpunten BZ&PC: Luke Rijnbeek 4x, Joey Schellingerhout 4x, Stefan Sterk 2x, Rick Sandifort 2x, Rob Peek 1x, Luca Groenendijk 1x en Henk Suur 1x

Bericht: André van Egdom / Rogier van Veen (BZ&PC)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN