Gepubliceerd 9 april 2024

BZ&PC-heren weer dichter bij kampioenschap 1e Divisie

Het BZ&PC-herenteam deed vorige week goeie zaken. Donderdag jl. werd SWOL 1894 met 12-20 verslagen en de zaterdag daarop werd ook Katwijk met 8-10 aan de zegekar gebonden.

Tegen SWOL 1894 wist BZ&PC al vanaf de 2e periode de wedstrijd naar zich toe te trekken en was er daarna weinig sprake van spanning. Dat was wel anders tegen Katwijk. Na de eerste twee perioden had BZ&PC het verschil nog niet gemaakt: 5-5.

Op achterstand

In de 3e periode keek BZ&PC zelfs nog tegen een 7-5 achterstand. Maar daarna begon een succesvolle inhaalrace door treffers van Joey Schellingerhout (2x), Stefan Sterk en Rob Peek: 7-9. De 4e periode werd afgesloten met 8-10 met nog een treffer van Rob Peek.

Nog 2 te gaan

BZ&PC heeft nog twee wedstrijden voor de boeg. A.s. zaterdag in De Kuil tegen Aqua-Novio’94 (19.25 u.). Zaterdag 20 april dan nog de uitwedstrijd in Hilversum tegen HZC de Robben. BZ&PC verdedigt een voorsprong van 3 punten op De Linge/PCG.

● Nog twee wedstrijden te gaan voor BZ&PC om de koppositie vast te houden.

BZ&PC-dames vast op 2e plaats

De BZ&PC-dames hebben zich verzekerd van de 2e plaats in de 2e Divisie. Met ook nog twee wedstrijden te gaan is koploper Zwemvereniging Utrecht niet meer te achterhalen. Afgelopen zaterdag werd nipt gewonnen van het 4e team van ZVL 1886. Na twee periodes koesterde BZ&PC een 2-4 voorsprong. In de 3e periode kwam ZVL langszij: 4-4. In de 4e periode besliste bij 5-5 Kaylee Schellingerhout met een treffer de wedstrijd: 5-6.

Bericht: André van Egdom | Bron: KNZB-app

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN