Gepubliceerd 22 januari 2024

BZ&PC-heren revancheren zich op directe concurrent SVH met monsterzege

Afgelopen zaterdag namen de waterpoloheren van BZ&PC het op tegen nummer twee SVH uit Hillegersberg. Op papier beloofde de wedstrijd op voorhand een kraker van jewelste te worden tussen de nummer 1 en 2 van het op een-na-hoogste niveau van Nederland. Het scoreformulier deed na afloop echter anders vermoeden, BZ&PC zette de verloren thuiswedstrijd met een 9-20 overwinning recht.

• Joey Schellingerhout (Archieffoto).

Ongelukkig einde

De Bodegravers kwamen de winterstop uit als lijstaanvoerder, maar kende een ongelukkig einde van 2023 gegeven de uitschakeling in het nationale bekertoernooi ook wel de ‘ManMeer!-Cup’. In sportcentrum De Wilgenring lag er voor de mannen onder leiding van Herman van Tongerloo dan ook de opdracht om 2024 sterk te beginnen.

Nog gelijk

BZ&PC kwam in de eerste periode tweemaal op achterstand mede door de van een schorsing vrijgesproken midvoor van SVH, echter wist BZ&PC tweemaal via Joey Schellingerhout langszij te komen en aan zijn hand in de tweede periode op voorsprong te komen. SVH en BZ&PC scoorden vervolgens om en tot 5-5 in de derde periode.

Linkshanders op dreef

BZ&PC kwam mede dankzij een strafworp, waarbij de voordeelsituatie perfect werd gefloten door de arbitrage, als ook de sterk spelende Rick Sandifort op een 5-8 voorsprong. SVH kwam halverwege de derde periode terug tot 7-9, maar waarna de Bodegraafse linkshanders op dreef kwamen was het verzet van SVH gebroken.

Als een trein

De Bodegravers walsten in de resterende minuten over de ploeg onder leiding van voormalig bondscoach Arno Havenga heen. De Bodegraafse overtalsituatie liep als een trein waardoor de score onverwacht hard opgevoerd kon worden tot een einduitslag van 9-20. Daarmee werd de afstraffing thuis (8-18 verlies) weggepoetst en heeft BZ&PC zelfs een beter onderling resultaat als het gaat om de bovenste plekken.

Komende zaterdag vervolgt de Bodegraafse ploeg zijn campagne met een thuiswedstrijd tegen oud Eredivisionist BZC Borculo. In de uitwedstrijd wist BZ&PC nipt te winnen, dus zullen de mannen er opnieuw alles aan moeten doen om de overwinning binnen te slepen.

Bericht: André van Egdom / Kaylee Schellingerhout

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN