Gepubliceerd 16 januari 2023

BZ&PC-heren laten overwinning liggen op koploper SVH

Na de eerdere oorwassing in eigen huis waren de heren van BZ&PC in een late zondagavondwedstrijd erop gebrand om punten af te snoepen van de ongeslagen koploper SVH. Na het bekerdebacle van vorige week in Zwolle kon BZ&PC weer beschikken over een complete ploeg en dat was te merken. 

● Luke Rijnbeek was goed voor 3 doelpunten.

Nu wel scherp

BZ&PC startte nu wel scherp en liep in rap tempo uit naar een 0-3 voorsprong mede dankzij een zondagsschot (letterlijk en figuurlijk) van Rob Peek. De Rotterdamse ploeg onder leiding van voormalig damesbondscoach Arno Havenga herstelde zich vlug en droeg daarmee zorg voor een eerste periodestand van 3-3.

2e en 3e periode

De tweede periode was ondanks een vroege tegengoal voor BZ&PC het startsein om de motor opnieuw aan te slingeren en nam in zwembad De Wilgenring het initiatief. Het kwam via de messcherpe Luke Rijnbeek en René Peek op een 4-7 voorsprong. Lang kon BZ&PC niet van de voorsprong genieten want in de derde periode regen de Bodegravers de individuele fouten aaneen en kon SVH via vele contra’s afstraffen en uitlopen naar een 11-8 voorsprong. Stefan Sterk en Joey Schellingerhout brachten eind derde periode de spanning terug tot 11-10.

4e periode 

In de vierde periode ging de wedstrijd weer gelijk op. SVH benutte een vroege strafworp, waarna BZ&PC een manmeersituatie tactisch uitspeelde. Ook in de vierde periode deden individuele fouten de ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo definitief de das om. SVH liep uit naar 14-11. Joey Schellingerhout en Rob Peek brachten BZ&PC terug tot 14-13, maar de Bodegravers kwamen met nog 18 seconden spelen tijd te kort voor nog een resultaat.

Ondanks de nederlaag toonde BZ&PC de mogelijkheden van de ploeg. Zaterdag zijn de mannen erop gebrand de eerste overwinning van 2023 te boeken. In zwembad De Kuil is Schuurman BZC uit Borculo om 19.30 uur de tegenstander.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN