Gepubliceerd 21 april 2024

BZ&PC-heren kampioen en promoveren naar de eredivisie

Met een overtuigende 15-24 zege op HZC De Robben hebben de BZ&PC-waterpoloërs in Hilversum definitief een klap gegeven op het kampioenschap in de 1e divisie A en promotie naar de eredivisie, het hoogste platform voor het clubwaterpolo.

● BZ&PC viert het kampioenschap en de promotie naar de eredivisie.

Nog lang echte kampioenswedstrijd

Eigenlijk twijfelde niemand dat BZ&PC nog een misstap zou maken tegen HZC De Robben, notabene de hekkensluiter met -3 punten. Toch was het aan de Hilversummers te danken dat het zelfs lange tijd een echte kampioenswedstrijd werd en BZ&PC scherp moest blijven.

HZC De Robben nam in de 1e periode een 1-0 en 2-1 voorsprong, maar daarna nam BZ&PC het initiatief. Niettemin bleef HZC De Robben t/m de 3e periode in de buurt van BZ&PC met slechts 2 tot 3 treffers achterstand. Echter de controle over de wedstrijd bleef in handen van BZ&PC.

● Henk Suur (met blauwe cap nr. 2) neemt het doel onder schot. Het zou dit keer geen treffer opleveren.

Verwachte versnelling

In de 4e periode kwam de verwachte versnelling van BZ&PC tegen de leeg gespeelde thuisclub, die al veel energie had verspeeld om in de buurt te blijven. Van 13-19 counterde BZ&PC naar een overtuigende 15-24 zege. Na afloop was zwembad De Lieberg volledig in handen van BZ&PC en hun supporters om het kampioenschap te vieren. Uiteraard moest ook trainer Herman van Tongerloo het water in om ook een bijdrage te leveren aan het kampioensfeest. Van Tongerloo gaat met BZ&PC voor de 2e keer naar de eredivisie: een hele mooie prestatie voor hem en zijn hele team.

● Stefan Sterk (met blauwe cap nr. 7) scoort de 10-14 voor BZ&PC.

Het BZ&PC-team bestond uit: Niels Zwijnenburg (doel), Henk Suur, Luke Rijnbeek, Rick Sandifort, Luca Groenendijk, Jos Beeuwkes, Stefan Sterk, René Peek, Joey Schellingerhout, Scott Scheerder, Bart Sterk, Rob Peek, Robin Nieuwhof, Herman van Tongerloo (trainer), Rogier van Veen (teammanager) en Robin Campen (fysiotherapeute)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN