Gepubliceerd 25 maart 2024

BZ&PC-heren geven VZC geen kans

De energie spatte er van af bij de waterpoloërs van BZ&PC tegen VZC. En dat is niet vreemd nu de ploeg van Herman van Tongerloo de eredivisie kan ruiken. VZC kreeg geen schijn van kans tegen het gedreven spelende BZ&PC: 16-8.

● BZ&PC in de aanval tegen VZC met Rob Peek (12) in balbezit.

Eerst nog gelijk op

In de 1e en 2e periode hielden BZ&PC en VZC elkaar nagenoeg in evenwicht. Na de 2-1 voorsprong in de 1e periode en de 5-4 in de 2e periode, liep BZ&PC weg van de gasten.

Te sterk

Scherp verdedigen met in de hoofdrol BZ&PC-keeper Niels Zwijnenburg en loepzuiver schieten bracht BZ&PC de tegenstander al snel op een onoverkomelijke achterstand in de 3e periode: 10-6. In de 4e periode raasde BZ&PC verder over de Veenendalers: 16-8. Luke Rijnbeek was met 5 treffers de succesvolste doelpuntenmaker bij BZ&PC.

● Luca Groenendijk (5) leidt een aanval in voor BZ&PC.

Doelpunten BZ&PC: Luke Rijnbeek 5x, Stefan Sterk 4x, Joey Schellingerhout 3x, Henk Suur 2x, Luca Groenendijk 2x.

Koppositie

Donderdag 4 april kan BZ&PC de koppositie in de 1e Divisie A overnemen van De Linge/PCG. Dan wordt er in Zwolle ingehaald tegen SWOL 1894 (aanvang 20.45 u.). Bij winst of gelijkspel heeft BZ&PC de koppositie te pakken. Daarna volgen nog 3 competitiewedstrijden om zonder averij door te komen. Lukt dat, dan promoveren de Bodegravers als kampioen rechtstreeks naar de eredivisie, het hoogste waterpoloniveau in Nederland.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN