Gepubliceerd 25 maart 2024

BZ&PC-heren geven VZC geen kans

De energie spatte er van af bij de waterpoloërs van BZ&PC tegen VZC. En dat is niet vreemd nu de ploeg van Herman van Tongerloo de eredivisie kan ruiken. VZC kreeg geen schijn van kans tegen het gedreven spelende BZ&PC: 16-8.

● BZ&PC in de aanval tegen VZC met Rob Peek (12) in balbezit.

Eerst nog gelijk op

In de 1e en 2e periode hielden BZ&PC en VZC elkaar nagenoeg in evenwicht. Na de 2-1 voorsprong in de 1e periode en de 5-4 in de 2e periode, liep BZ&PC weg van de gasten.

Te sterk

Scherp verdedigen met in de hoofdrol BZ&PC-keeper Niels Zwijnenburg en loepzuiver schieten bracht BZ&PC de tegenstander al snel op een onoverkomelijke achterstand in de 3e periode: 10-6. In de 4e periode raasde BZ&PC verder over de Veenendalers: 16-8. Luke Rijnbeek was met 5 treffers de succesvolste doelpuntenmaker bij BZ&PC.

● Luca Groenendijk (5) leidt een aanval in voor BZ&PC.

Doelpunten BZ&PC: Luke Rijnbeek 5x, Stefan Sterk 4x, Joey Schellingerhout 3x, Henk Suur 2x, Luca Groenendijk 2x.

Koppositie

Donderdag 4 april kan BZ&PC de koppositie in de 1e Divisie A overnemen van De Linge/PCG. Dan wordt er in Zwolle ingehaald tegen SWOL 1894 (aanvang 20.45 u.). Bij winst of gelijkspel heeft BZ&PC de koppositie te pakken. Daarna volgen nog 3 competitiewedstrijden om zonder averij door te komen. Lukt dat, dan promoveren de Bodegravers als kampioen rechtstreeks naar de eredivisie, het hoogste waterpoloniveau in Nederland.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN