Gepubliceerd 11 september 2023

BZ&PC-dames klaar in de beker, heren winnen nipt

Waar de zomer nog in volle gang lijkt, is er bij de Bodegraafse waterpoloërs geen tijd meer om in de zon te zitten. De 1e ronde van de ManMeer!Cup stond op het programma.

Dames stranden in 1e ronde

Afgelopen zaterdag namen de dames het in hun eerste wedstrijd van dit seizoen op tegen UZSC 2. Deze ploeg, uitkomend in de reserve eredivisie, bleek uiteindelijk met 11-7 te sterk.

Onder leiding van hun nieuwe coach (Kors van Tilburg) gingen de dames relaxt te water. “Als je een ploeg loot die 2 klassen hoger speelt, dan moet je realistisch zijn. Natuurlijk doen we ons uiterste best, maar verliezen zou geen schande zijn.” Aldus Daphne Groenendijk, captain van Dames 1.

● Daphne Groenendijk in actie.

De wedstrijd begon spannend. Na de eerste periode stond het 2-1 voor de Utrechtse equipe. Maar het krachtsverschil en met name de slimmigheden in omschakeling waren wel degelijk te merken. Dankzij prachtig keeperswerk van Astrid Hijink wist UZSC toch geen groot gat te slaan en stond het halverwege 5-2. En dan is in waterpolo alles nog mogelijk.

En dat bleek. Met twee uitsluitingen begin derde periode van de thuisploeg, had BZ zomaar eens langszij kunnen komen. Helaas waren de dames niet zo effectief in hun ‘manmeer’. Maar dat mocht de pret niet drukken. Want met 4 prachtige doelpunten die daarop volgden (van Kaylee Schellingerhout (3x) en Jennifer den Besten), kwam de stand ineens tot 7-6. Zouden het dan toch nog penalty’s worden om een winnaar te bepalen?

Die droom werd snel de kop in gedrukt. Door de vele breaks tegen moesten de dames uit Bodegraven (te) vaak aan de noodrem trekken, waardoor de ploeg in p-tjes last kwam. Op het einde van de wedstrijd wisten ze nog 1 keer te scoren via captain Daphne, maar stond er toch een (licht vertekend) 11-7 op het scorebord. Hiermee is na 1 wedstrijd het bekeravontuur voorbij voor dit seizoen. Maar het was een goede krachtmeting en belooft veel goeds voor dit seizoen.

Heren wel door

In Vriezenveen was 2e klasser VZ&PC de tegenstander voor de BZ&PC-heren. De ploeg van Herman van Tongerloo was niet geheel compleet en dan kan het lastig worden in het oosten van het land. Dat bleek ook het geval. Na een goed begin dat resulteerde in een 3-6 voorsprong vocht de thuisploeg zich in de wedstrijd. BZ bleef elke keer de leiding houden totdat de 9-9 viel. In de 4 periode leek Luca Groenendijk met twee treffers (9-11) het definitieve gat te slaan. Niets bleek minder waar. Na het missen van een strafworp kwam VZ&PC in de laatste minuut langszij en het leek erop dat strafworpen de wedstrijd zouden beslissen. Joey Schellingerhout dacht daar anders over en schoot vlak voor tijd de 11-12 tegen de touwen. De volgende ronde was gehaald.

Aanstaande zaterdag 16 september, spelen de dames en heren de 1e competitiewedstrijd. De dames starten om 18.15 uur in de Kuil tegen KZC uit Beverwijk. Gegarandeerd spektakel! De heren spelen om 19.30 uur de kraker tegen De Linge, dat vorig jaar nog in de eredivisie actief was.

Bericht: André van Egdom / Andreas de Heij (BZ&PC)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN