19 februari 2021

Burgemeester Verhoeve opent a.s. woensdag Goudse Passie

Burgemeester Pieter Verhoeve opent woensdag 24 februari op de Markt in Gouda de Goudse Passie. De Goudse Passie is een wandelroute in en om de historische binnenstad van Gouda die langs de 14 Goudse kruiswegstaties voert. Vanaf 24 februari tot en met 6 april 2021, de 40-dagentijd voor Pasen, is de route iedere dag op een zelf te kiezen tijdstip te beleven.

https://www.kunstenreligiegouda.nl/goudse-passie/de-goudse-passie


De route in en om de binnenstad van Gouda voert langs de 14 kruiswegstaties van Willem Hesseling. In deze hedendaagse schilderijen heeft hij het lijdensverhaal van Jezus Christus verbeeld. De kunstwerken zijn op bijzondere en toeristisch aantrekkelijke plekken tentoongesteld en kunnen van buitenaf worden bekeken.


Gedurende de 40-dagentijd voor Pasen is de route dagelijks individueel te beleven. Het resultaat is een toeristische- , kunst- en spirituele wandelroute langs deze kunstwerken in de 40-dagentijd voor Pasen. De totale route bedraagt 4,1 km. De Stichting Hedendaagse Kunst en Religie , eigenaar van de staties, organiseert de Goudse Passie samen met verschillende Goudse ondernemers.

0 Shares
Sluit Menu