9 oktober 2020

Burgemeester pleit voor mondkapjesplicht

Burgemeester Christiaan van der Kamp van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk pleit voor het verplicht dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes, winkels en supermarkten. Om deze stelling kracht bij te zetten deelde hij met wethouder Dirk-Jan Knol vrijdagmorgen mondkapjes uit in het centrum van Bodegraven. De mondkapjes zijn speciaal voor de gelegenheid bedrukt in de lokale campagnestijl #Boodacheese en worden aan het winkelend publiek uitgedeeld.

Burgemeester Christiaan van der Kamp in actie op het Raadhuisplein
Bij Wethouder Dirk-Jan Knol vonden de mondkapjes gretig aftrek

Burgemeester van der Kamp: “Onze gemeente ligt in een rode regio en de besmettingen zijn fors toegenomen. Er zijn 7 inwoners van een zorgcentrum overleden. En dat vind ik heel erg en is triest voor de betrokkene en de nabestaanden. Genoeg is genoeg!”

De Burgemeester geeft daarbij aan dat de gemeente ruim een week geleden een herkenbare lokale campagne is gestart die door de inwoners is omarmd. De besmettingen lijken nu een beetje af te vlakken, maar volgens Van der Kamp zijn we nog lang niet klaar met dit virus.

Met zijn pleidooi voor een mondkapjesplicht binnen de publieke binnenruimtes wil hij nu doorpakken om een verdere stijging in besmettingen te voorkomen.

Van der Kamp betreurt het verder dat in Bodegraven-Reeuwijk ook niet in alle winkels het personeel een mondkapje draagt. Hij besluit zijn betoog met een oproep om te vechten tegen corona door er met elkaar een tandje bij te zetten. Hij voegt daaraan toe: “We doen het voor elkaar. Laten we elkaar steunen in deze moeilijke tijd. En omdat alle kleine beetjes helpen spreek ik mij uit voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes, winkels en supermarkten. Ik roep alle inwoners op al mee te doen,”

0 Shares
Sluit Menu