Gepubliceerd 11 mei 2021

Burgemeester Leiden 4e keer herbenoemd

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op maandag 10 mei Henri Lenferink beëdigd voor een vierde termijn als burgemeester van Leiden. Lenferink is sinds 2003 burgemeester van Leiden en daarmee de langst dienende burgemeester in Nederland.

“Mijn hartelijke gelukwensen aan Henri Lenferink met deze herbenoeming. En ook aan de gemeenteraad, het college en de inwoners van Leiden. Henri Lenferink heeft een nuchtere blik en een scherpe geest. Hij is een echte verbinder die veel betekent voor de stad en de regio. Ik wens de burgemeester en de gemeente een goede voortzetting van de samenwerking toe”, aldus Jaap Smit.

Lenferink is naast burgemeester van Leiden ook voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, lid van het Veiligheidsberaad en voorzitter van Holland Rijnland waarin dertien gemeenten samenwerken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN