10 november 2022

Burgemeester en wethouders geven gastlessen over Respect

In de Week van Respect (7 t/m 13 november) heeft burgemeester Eric van Heijningen afgelopen woensdag gastlessen gegeven over respect aan groep 8 van de Da Costaschool. De gastles van de burgemeester op de Da Costaschool is de aftrap voor meerdere gastlessen door de burgemeester en wethouders op verschillende scholen in de gemeente. Zo hebben deze week ook wethouder Robin Kersbergen, wethouder Elly de Vries en wethouder Dirk-Jan Knol gastlessen over respect verzorgd op het IKC schatrijk, de Prinses Beatrixschool, de Prins Willem Alexanderschool, de Wegwijzer en de Verhoeff Rollmanschool.

Burgemeester geeft gastles over respect

De nationale Week van Respect 2022
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de nationale bewustwordingscampagne Week van Respect, die al 2,5 miljoen jongeren heeft bereikt. Dit jaar is het de 17e editie. Respectvol samenleven begint bij kinderen en jongeren, de generatie van de toekomst. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee. Door hen te inspireren en te activeren om zélf bij te dragen aan een samenleving waarin zij zich thuis voelen, bouwen we op structurele wijze aan een respectvolle samenleving.

Respect Methodiek
Ieder jaar ontwikkelt de Respect Foundation een actuele les waarmee docenten en leerlingen aan de slag kunnen tijdens de Week van Respect. Dit jaar gaat het over respect voor jezelf, elkaar en de omgeving. Vertrouwen is een belangrijk basiselement in de ‘3x Respect’ les. Iedereen heeft een andere visie op het begrip respect. Met het lesmateriaal gaan scholen actief op ontdekkingsreis.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu