22 februari 2021

Burgemeester doet aangifte tegen complotdenkers

Burgemeester Christiaan van der kamp is mee geschoffeerd door de complotdenkers over een pedo-netwerk in Bodegraven en gaat aangifte doen van smaad, laster en opruiing. Het OM bepaalt of kan worden overgegaan tot vervolging.

Minister van justitie Ferd Grapperhaus, heeft afgelopen zondag de burgemeester opgebeld om hem en de inwoners een hart onder de riem te steken. De minister heeft steun toegezegd bij het paal en perk stellen aan de acties, die inmiddels op meerdere locaties in Nederland worden gehouden.

Activisten en sympathisanten werden opgeroepen tot de bloemenactie door drie complotdenkers; één van hen is in het verleden veroordeeld voor smaad en laster in de kwestie van de vermoorde Marianne Vaatstra, hij houdt zich schuil in Ierland. Een van de andere betrokkenen is geboren in Bodegraven, maar is uitgeweken naar Spanje. Hij heeft een crimineel verleden. De derde man opereert in Nederland en plaatst regelmatig filmpjes op internet waarin hij tot acties oproept. Van der Kamp zegt dat hij de heren van harte uitnodigt op het gemeentehuis om ze een preventieve last onder dwangsom op te kunnen leggen.

Er zijn nog steeds mensen die naar begraafpaats Vredehof in Bodegraven komen om bloemen te brengen. Uit gesprekken die bewakers met die mensen hebben blijkt dat ze vaak geen notie hebben van waar het over gaat. Ze hebben iets gehoord over kinderen en denken dat ze de iets sympathiekst te doen voor de nabestaanden. Die stellen het leggen van bloemen echter absoluut niet op prijs en Van der Kamp roept dan ook op om er mee te stoppen.

kijk ook:

Woeste burgemeester na grafschennis: ‘In plaats van te rouwen, worden mensen bij onzin betrokken’

0 Shares
Sluit Menu