Gepubliceerd 26 juli 2021

Burgemeester bedankt voor de hulp bij Tempeldijk

“Samen met de veiligheidsregio Holland Midden, de hulpdiensten, de gemeente en het Hoogheemraadschap van Rijnland is er heel goed gereageerd en de directe problemen zijn nu onder controle. Omwonenden hebben heel adequaat gereageerd. Met hulp uit de buurt is het vee meteen naar hoger gelegen plaatsen gebracht. Samen met lokale agrariërs is loonbedrijf Olieman direct begonnen met het dichten van het gat in de dijk. Firma Edelman stelde de kantine beschikbaar als centrale post. Er is een noodpomp geplaatst in het gebied om het water weer naar het oorspronkelijke niveau terug te brengen.

Ik ben er zo trots op dat iedereen zo snel en goed gereageerd heeft. Natuurlijk zit de schrik er goed in, maar dat iedereen dan direct actie onderneemt is heel fijn. Het Hoogheemraadschap Rijnland inspecteert de situatie bij rest van de dijk en houdt overige dijken in de buurt goed in de gaten. Ik wil alle betrokken bewoners en bedrijven een hart onder de riem steken en de hulpdiensten, het Hoogheemraadschap en iedereen die heeft geholpen enorm bedanken voor hun geweldige inzet.”

Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN