28 september 2021

Burendag in het Huis van Alles Bodegraven

De deuren van het Huis van Alles Bodegraven, buurthuis Vromade, staan dagelijks voor iedereen open. Op zaterdag 25 september deed het buurthuis daar nog een schepje bovenop. Op burendag nodigde zij alle buren uit om eens binnen te komen in hun buurthuis.

Tijdens burendag organiseerde het buurthuis als het ware ‘Huis van Alles in één dag’. Waar activiteiten normaal gesproken over de hele week verspreid zijn, kon je afgelopen zaterdag in kortere tijdsloten allerlei verschillende activiteiten ervaren.

De dag begon om 11 uur al goed met een tafel vol zoete Arabische lekkernijen, ook startte om 11 uur een korte workshop decoratie vogelhuisjes maken gegeven door Marja van de creatieve inloop. Waar Marja normaal creatieve middagen organiseert voor de oudere doelgroep Bodegravers, werd er deze dag volop geknutseld door kinderen. Om 12 uur konden mensen terecht voor een workshop stijldansen, om 13 uur werden er heel veel henna tattoos gezet en als afsluiter werd er om 13.30 uur door de buurtsportcoaches voor een volle zaal stoel aerobics georganiseerd.

Naast het volle programma konden buren de hele dag poffertjes eten en werd er druk geschilderd aan een gezamenlijke muurschildering. De muurschildering werd bedacht door vrijwilliger Francis om de muur uit één van de lokalen op te knappen. Op de muur is tijdens burendag de basis gelegd voor een mooie schildering, waar je de contouren van Bodegraven in herkent met daarbij allerlei bekende bouwwerken. Daarnaast kan het Huis van Alles natuurlijk niet ontbreken en kon iedereen niet zijn voetafdruk, maar wel een handafdruk achterlaten. Want, het Huis van Alles is van ons allemaal!

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Iedereen die afgelopen zaterdag niet aanwezig kon zijn, wil het Huis van Alles uitnodigen om op een ander moment eens langs te komen. Er is wekelijks genoeg te doen. Voor de actuele agenda kan je een kijkje nemen op www.huisvanalles.nl/bodegraven

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu