Gepubliceerd 18 juni 2023

BSC’68 struikelblok voor CVC Reeuwijk | Degradatie alsnog een feit

CVC Reeuwijk heeft de laatste horde in de nacompetitie niet kunnen nemen. In de finale daarvan op neutraal bij ARC kwam het te kort tegen BSC’68. De Benthuizers wonnen weliswaar slechts met 1-0, maar lieten vele kansen onbenut. CVC ontsnapte daardoor zelfs nog aan een grotere nederlaag.

● Het doel van CVC wordt onder schot genomen. BSC’68 had aanvallend heel wat meer te bieden.

Nog lang in evenwicht

CVC Reeuwijk bleef ondanks een beter spelend BSC’68 lang schadevrij. In de 1e helft creëerde het weliswaar een aantal hoekschoppen maar dat waren eigenlijk de gevaarlijkste momenten voor het doel van BSC-keeper Michael Verhoef. BSC’68 was aanvallend veel gevaarlijker en met wat nauwkeurigheid in de afwerking had het voor rust nog op voorsprong kunnen komen.

● Fred Plomp kopt de bal weg. Hij is van de nieuwe generatie CVC-voetballers.

Te weinig

Ook in de 2e helft bracht CVC te weinig. Een BSC-treffer kon gezien het spelbeeld niet uitblijven. En die viel in de 64e minuut. De CVC-verdediging werd door een vloeiend lopende aanval uit elkaar gespeeld. Lijon Korving liet vervolgens de vrij goed keepende Rick Verbunt kansloos: 1-0.

Weinig geloof

CVC probeerde daarna nog wat aan de achterstand te doen. Maar kon aanvallend niet echt een vuist maken. In het laatste kwartier pompte het nog veel lange ballen in het BSC-strafschopgebied. Gokkend op een toevallig moment zonder daar zelf nog geloof in te hebben. Daarentegen counterde BSC’68 er lustig op los. Dat leverde nog een aantal hachelijke situaties voor het doel van Rick Verbunt. Het was een mirakel dat een tweede BSC-treffer uitbleef. Voor CVC was de finale van nacompetitie een brug te ver. Prijzenswaardig is wel dat het degradatie naar de 4e klas dit seizoen nog zo lang heeft kunnen tegenhouden.

● Kay Garretsen probeert nog bij de bal te komen. Hij beleefde een zware middag als zoveel CVC’ers.

Jarenlang derdeklasser

CVC Reeuwijk was vanaf het seizoen 2009/2010 dertien seizoenen een stabiele derdeklasser met zelfs nog een seizoen in de 2e klas. Het had ook een generatie voetballers die dat niveau konden vasthouden. Het restant van die generatie haakt nu ook af om lager te gaan voetballen. CVC moet nu gaan bouwen aan een nieuw en toch wel onervaren jong elftal. Dan wordt handhaving in de 4e klas volgend seizoen nog een flinke uitdaging. Temeer de 4e klas in niveau is gestegen en de KNVB de clubs met nog een seizoen verscherpte degradatie opnieuw de stuipen op het lijf jaagt.

● Norbert van Keulen jaagt op de bal. Hij was een speler van een generatie die CVC jarenlang in de 3e klas hield.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN