20 december 2022

Brons voor Anja Ruven tijdens NK ijszwemmen

Op 17 en 18 december stonden diverse mensen op meerdere plekken op de schaats, het natuurijs was goed genoeg om op menig sloot een baantje op de schaatsen te zwieren. Datzelfde weekend vond in Amsterdam de Nederlandse kampioenschapen ijszwemmen plaats.

● NK ijszwemmen in Amsterdam.

De dagen voor de wedstrijd was er flink wat inspanning nodig om het zwemwater ijsvrij te maken en houden voor de zwemmers. Anja Ruven, trainster en master bij de afdeling synchroonzwemmen van BZ&PC, woonachtig in Zwammerdam, kwam op zaterdagochtend uit op de 1000 meter vrijeslag ijszwemmen voor dames.

Na een medische check-up en briefing werd de wedstrijd in het ijskoude water gezwommen. Het was de eerste keer dat Anja deelnam aan deze openwaterwedstrijd en met goed resultaat met een tijd van 17:25,26 mocht zij plaats nemen op het ereschavot om de bronzen medaille omgehangen te krijgen.

● Brons voor Anja Ruven (r).
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu