6 maart 2023

Broedseizoen al begonnen

Boswachter John Pietersen ziet dat om de Nieuwkoopse plassen de vogels al druk bezig zijn om elkaar te verleiden en om nesten te bouwen. Ze kijken niet op de kalender of het al 15 maart is, dat is de datum waarop officieel het broedseizoen begint.

Aalscholver

De boswachter ziet dat vanwege klimaatverandering het voorjaar steeds eerder begint. Weidevogels zoals de grutto beginnen vroeger in het jaar met nestelen in de polders.

Dat er genoten kan worden van zeldzame planten en dieren, komt omdat vrijwilligers, rietsnijders, boeren en boswachters aan het behoud van de natuur werken en rust en ruimte creëren. Delen van het natuurgebied zijn afgesloten tot 15 juni het broedseizoen is afgelopen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu