11 februari 2023

BridgeFit, eerste project voor MDT’ers in Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft Praktijkpioniers gevraagd om een aantal projecten te organiseren voor jongeren die willen deelnemen aan een Maatschappelijk Dienstverlening Traject (MDT). Praktijkpioniers is een organisatie waarbij onderwijs, overheid en ondernemers samenwerken en houdt kantoor in Waarder.

MDT-trajecten zijn bedoeld voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die hun talenten willen ontwikkelen door in vrije tijd mee te werken aan een project. Samen met de Bridgebond, district Leiden, gaat 14 februari in Bodegraven-Reeuwijk het eerste project met de naam BridgeFit van start.
De organisatie is voor een groot deel in handen van jongeren.

Jong en oud worden door het eeuwenoude spel met elkaar verbonden. BridgeFit richt zich op ouderen en anderen, die op de dag nog een dagdeel vrij te besteden hebben. Door de uitgangspunten past het project goed in de maatschappelijke doelstellingen van de gemeente. De jongeren organiseren en faciliteren, hierdoor ontstaat er ruimte voor ontmoeting en krijgen jongeren de kans om iets te betekenen voor een ander.


BridgeFit maakt onderdeel uit van een breder aanbod van activiteiten die in het najaar starten in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De activiteiten zijn onderdeel van het landelijk programma “Doe mee met MDT”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu