Gepubliceerd 11 februari 2023

BridgeFit, eerste project voor MDT’ers in Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft Praktijkpioniers gevraagd om een aantal projecten te organiseren voor jongeren die willen deelnemen aan een Maatschappelijk Dienstverlening Traject (MDT). Praktijkpioniers is een organisatie waarbij onderwijs, overheid en ondernemers samenwerken en houdt kantoor in Waarder.

MDT-trajecten zijn bedoeld voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die hun talenten willen ontwikkelen door in vrije tijd mee te werken aan een project. Samen met de Bridgebond, district Leiden, gaat 14 februari in Bodegraven-Reeuwijk het eerste project met de naam BridgeFit van start.
De organisatie is voor een groot deel in handen van jongeren.

Jong en oud worden door het eeuwenoude spel met elkaar verbonden. BridgeFit richt zich op ouderen en anderen, die op de dag nog een dagdeel vrij te besteden hebben. Door de uitgangspunten past het project goed in de maatschappelijke doelstellingen van de gemeente. De jongeren organiseren en faciliteren, hierdoor ontstaat er ruimte voor ontmoeting en krijgen jongeren de kans om iets te betekenen voor een ander.


BridgeFit maakt onderdeel uit van een breder aanbod van activiteiten die in het najaar starten in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De activiteiten zijn onderdeel van het landelijk programma “Doe mee met MDT”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN