Gepubliceerd 11 februari 2023

BridgeFit, eerste project voor MDT’ers in Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft Praktijkpioniers gevraagd om een aantal projecten te organiseren voor jongeren die willen deelnemen aan een Maatschappelijk Dienstverlening Traject (MDT). Praktijkpioniers is een organisatie waarbij onderwijs, overheid en ondernemers samenwerken en houdt kantoor in Waarder.

MDT-trajecten zijn bedoeld voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die hun talenten willen ontwikkelen door in vrije tijd mee te werken aan een project. Samen met de Bridgebond, district Leiden, gaat 14 februari in Bodegraven-Reeuwijk het eerste project met de naam BridgeFit van start.
De organisatie is voor een groot deel in handen van jongeren.

Jong en oud worden door het eeuwenoude spel met elkaar verbonden. BridgeFit richt zich op ouderen en anderen, die op de dag nog een dagdeel vrij te besteden hebben. Door de uitgangspunten past het project goed in de maatschappelijke doelstellingen van de gemeente. De jongeren organiseren en faciliteren, hierdoor ontstaat er ruimte voor ontmoeting en krijgen jongeren de kans om iets te betekenen voor een ander.


BridgeFit maakt onderdeel uit van een breder aanbod van activiteiten die in het najaar starten in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De activiteiten zijn onderdeel van het landelijk programma “Doe mee met MDT”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN