Gepubliceerd 10 april 2024

Brandweer Zwammerdam stapt uit plan voor MFA

De brandweer is uit het plan voor een multifunctionele accommodatie (MFA) in Zwammerdam gestapt. Consequentie is wel dat daardoor de eerste paal niet op 1 mei de grond in gaat. De nieuwe school, voetbalkantine en het dorpshuis willen wel door. De gemeente Alphen aan den Rijn houdt rekening met enkele maanden vertraging.

Spuitauto kazerne Reeuwijk 2024 @Lars van der Toorn, Brandweer Hollands Midden

De Veiligheidsregio Midden Holland bevestigt dat het prijskaartje inmiddels zodanig is gestegen, dat zij de investering niet langer verantwoord vinden. De brandweer kan de komende jaren nog in de kazerne aan de Buitendorpstraat blijven, dat geeft de tijd om naar een geschikte nieuwbouw locatie te zoeken.

Zwammerdam moet een brandweerpost behouden vinden zowel de Veiligheidsregio als de gemeente Alphen aan den Rijn.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN