3 november 2022

Brandbrief aan leden Tweede Kamer over Bodegravenboog

Het Rijk heeft nog geen besluit genomen over een verkennend onderzoek naar de Bodegravenboog. Om de aansluiting tussen de N11 en A12 bij het Rijk in beeld te houden, komt de regio in actie. Binnenkort gaan Tweede Kamerleden met de minister van Infrastructuur en Waterstaat in gesprek over de investeringen die gedaan moeten worden in de infrastructuur. Vóór die tijd willen de bestuurders in Beter Bereikbaar Gouwe de Bodegravenboog onder hun aandacht brengen.

Daarom ontvangen Tweede Kamerleden een brandbrief waarmee het belang van de Bodegravenboog nog eens benadrukt wordt. Over dit onderwerp is meer te horen tijdens de online informatiebijeenkomst van Beter Bereikbaar Gouwe op 24 november 2022.

Bestuurders Beter Bereikbaar Gouwe

Bijeenkomsten over oeververbinding en tunnel(bak)

Aan het begin van dit jaar hebben Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen en de provincie Zuid-Holland opdracht gegeven om onderzoek te doen naar een brug of aquaduct in of vlakbij Boskoop en een tunnel in Hazerswoude-Dorp. Er zijn schetsontwerpen gemaakt van drie varianten voor een oeververbinding. En met het Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp is een klankbordgroep van bewoners opgericht die meedenkt over een tunnel. Daarvoor zijn nog geen schetsen gemaakt.

Dee schetsen van de oeververbinding worden tijdens een online informatiebijeenkomst en twee openbare inloopbijeenkomsten gepresenteerd. Daar kan iedereen op reageren. Tijdens de online bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het onderzoek naar de tunnel. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan  via www.beterbereikbaargouwe.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu