Gepubliceerd 31 augustus 2023

BR6 lanceert BR6-Topscores Award

Aan einde van het seizoen 2023-2024 reikt de sportredactie van omroep BR6 een Topscorers Award uit aan de speler die uitkomt in de A-categorie binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de meeste doelpunten heeft gescoord.

Reglement:

Deelname:

Voor het topscorersklassement komen alleen spelers in aanmerking die spelen in de A-categorie voor CVC Reeuwijk, ESTO, Rohda’76, RVC’33, De Rijnstreek en WDS en ook in die categorie scoren.

1 Meetellende wedstrijden

Alleen de gemaakte doelpunten in de reguliere competitie tellen mee voor het klassement. Doelpunten gescoord in oefenwedstrijden en bekerwedstrijden tellen NIET mee.

2 Bijhouden klassement

De BR6-sportredactie houdt het klassement bij. En haalt de gegevens hiervoor uit de door de sportredactie benaderde bronnen. Voor elke vereniging één.

De gegevens uit deze bronnen zijn voor de BR6-sportredactie bindend. Dat betekent dat de bronnen die de doelpuntenmakers aangeven dat op een zorgvuldige wijze doen. Altijd even checken wie een doelpunt daadwerkelijk heeft gemaakt!

De BR6-sportredactie heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in de topscorerslijst als blijkt dat er door een bron onjuiste gegevens zijn aangeleverd. 

3 Eigen doelpunten

Voor de definitie van een eigen doelpunt wordt de volgende definitie gehanteerd. En luidt als volgt:

Doelpunt: Een schot op doel (tussen de palen en doellat) dat door een tegenstander wordt aangeraakt, komt op naam van de schutter en telt mee voor het klassement.

Eigen doelpunt: Een schot dat naast of over dreigt te gaan, maar alsnog door aanraking van een tegenstander in het doel verdwijnt, gaat de boeken in als een eigen goal.

Bij twijfel beslist de technische staf van de scorende club.

4 Rangorde:

De speler die de meeste doelpunten maakt is winnaar van de BR6-Topscorers Award.

Bij gelijk eindigen van twee of meer spelers wordt gekeken naar:

  1. De speler die het hoogste scoringspercentage heeft. Dat is het aantal doelpunten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden door zijn team. Dit heeft te maken omdat WDS en De Rijnstreek 22 wedstrijden afwerken en de andere clubs 26.
  2. Hierin wordt GEEN REKENING gehouden als een speler een wedstrijd overslaat om welke reden dan ook. M.a.w. het aantal doelpunten wordt dan of gedeeld door 22 of door 26.
  3. Mocht bij punt 4a nog geen winnaar aan te wijzen zijn, dan wordt gekeken welke speler in een enkele wedstrijd de meeste doelpunten wist te maken. Als ook dat nog geen winnaar oplevert, dan wordt gekeken welke speler het vaakst meer dan 1 doelpunt in een wedstrijd maakte.

5 Publicatie:

Na elke competitieronde (weekend) publiceert de BR6-sportredactie het tussenklassement op de website van de omroep. Vanwege de verwerking zal dat niet eerder zijn dan op dinsdag of woensdag.

6 Uitreiking:

Omroep BR6 bepaalt zelf op welk moment de uitreiking van de award zal plaatsvinden aan de winnende speler.

7 Rechten:

Alle rechten van dit project liggen ALLEEN bij omroep BR6. Dat betekent o.a. dat de omroep het project voortijdig mag/kan beëindigen als onvoorziene omstandigheden de uitvoerbaarheid van het project niet meer mogelijk maken.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN