13 oktober 2020

BR6 daagt scholen uit mee toe doen aan Jerusalema-Challenge

Je komt ze overal tegen. De filmpjes van zorgmedewerkers, die meedoen aan de Jerusalema-challenge. De Challenge is begonnen in Zuid-Afrika, waar artsen en verpleegkundigen midden in de coronacrisis  filmpjes van dansjes met elkaar deelden. De lokale omroep BR6 roept nu alle scholen in Bodegraven-Reeuwijk op om ook mee te doen aan een lokale Jerusalema-Challenge.

Daarom ontvingen vandaag alle scholen in de gemeente een e-mail met de vraag om aan de slag te gaan met het dansje van de challenge. Compleet met een tutorial waarin de passen worden uitgelegd.‘Overigens stelt dat niet zo veel voor’, lieten de initiatiefnemers weten. ‘De muziek is enorm aanstekelijk en na tien minuten oefenen hadden wij het al te pakken! 

De omroep vraagt de scholen om deze week met zoveel mogelijk leerlingen bijvoorbeeld op het schoolplein de challenge op te nemen en dit kan zelfs gewoon met de mobiele telefoons. 

Daarna gaat BR6 aan de slag om al het materiaal te monteren tot een clip, waarop iedereen die meedoet in beeld komt. Deze clip gaat uitgezonden worden op tv en komt op de website en de Facebookpagina van de omroep te staan.   

De Jerusalema-Challenge staat voor verbondenheid in een tijd die voor iedereen heel zwaar is. Op deze manier wil BR6 laten zien dat ook alle jonge inwoners en scholen binnen Bodegraven-Reeuwijk er met elkaar alles aan doen om samen het virus onder controle te krijgen. 

bron: Deventer Ziekenhuis
0 Shares
Sluit Menu