14 mei 2022

Bouw Hof van Dronen zou na de zomer kunnen beginnen

Het ziet er naar uit dat woningbouw op het voormalige bedrijventerrein Dronenhoek binnen afzienbare tijd van de wal kan worden geduwd. De wijk krijgt de naam Hof van Dronen. Er wordt overigens al vele jaren aan gewerkt om het enigszins verloederde bedrijventerrein om te toveren tot woonwijk.

Hof van Dronen

Het stedenbouwkundig plan is al eerder aangenomen door de gemeenteraad, na de zomer wordt volgens wethouders Dirk Jan Knol het aangepaste bestemmingsplan in de gemeenteraad behandeld. Dat moet de weg vrijmaken voor het opstarten van de bouw.

In de wijk komen zo’n 290 woningen, het betreft een samenwerking tussen de projectontwikkelaars Slokker Vastgoed, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Brookland. Het bureau SVP Architectuur en Stedenbouw is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Als er geen bezwaren worden ingediend zou volgend jaar met de bouw begonnen kunnen worden. Het plan omvat een mix van goedkopere koopwoningen, huizen voor sociale huur en koopwoningen. Langs de N11 komt een appartementencomplex. Ook de voormalige koekjesfabriek zal worden getransformeerd tot woonruimte. De helft van de wijk, die wordt verdeeld in vier sectoren of zogenaamde hofjes, zal bestaan uit appartementen, de rest uit grondgebonden woningen. De bedoeling is dat de bouw verspreid wordt over vier jaar, de nieuwe wijk zou dus in 2027 gereed moeten zijn.

Lees ook: Keuzes Dronenhoek: auto-arme wijk, sociale huur en Bodegraafse maat voor hoogbouw

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken en opklaringen

n de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag neemt het aandeel wolken toe. In de loop van de avond kan er lichte regen gaan vallen. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het voornamelijk bewolkt. Het koelt af naar 13°C.

Vrijdag wolken afgewisseld met brede opklaringen. De matige wind draait naar het noordwesten. Met 16°C is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend fris. 

Foto: De Groene wereld Wolken en opklaringen

 

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu