Gepubliceerd 25 september 2022

Borefts Bier Festival weer als vanouds

Sinds 2009 organiseert brouwerij De Molen in samenwerking met het gelijknamige eetcafé al een Bierfestival. Wat is begonnen als een samenkomst van enkele kleine brouwerijen is uitgegroeid tot een tweedaags festival met duizenden bezoekers.

En ook corona kon die groei niet stuiten.

In de week voor het Borefts Bier Festival (BBF) was men al druk doende met opbouwen. Rond het brouwerijcomplex en op de parkeerplaats bij Molenzicht werden grote feesttenten geplaatst en dit bleek afgelopen vrijdag geen overbodige luxe, al kon de regen de goede sfeer onder de ruim 5.000 bierliefhebbers en 20 brouwerijen niet drukken.

Het bier vloeide rijkelijk en de picknicktafels lagen vol zakken chips van de naastgelegen supermarkten en gerechten die door de foodtrucks werden geserveerd met gezellige discussies over het bier en de hapjes tot gevolg. Wie even rust zocht kon bij molen De Arkduif, die voor de gelegenheid in de vlaggen was gezet, genieten van de barbecue-gerechten en de 20 speciaal geselecteerde bieren.

Wie dacht dat na corona het BBF minder in trek zou zijn had het mis! Wel was er dit jaar meer Nederlands te horen dan andere jaren maar ook de internationale bierliefhebber zag je er zeker terug. Er was een grote verscheidenheid aan internationale brouwers , variërend van Canada tot Australië, die hun bieren hadden meegenomen. Sommigen waren zo in trek dat ze op de eerste dag tegen 19:00 uur al uitverkocht waren.

Dit jaar was het aantal zure (sour) biertjes opvallend, evenals veel stout bieren met daarbij verrassende smaakcombinaties.

Als het aan de organisatie ligt is het niet de vraag óf er een BBF 2023 komt, maar is de vraag alleen nog op welke datum hij in 2023 zal plaatsvinden.

Foto’s en verslag van René Tuithof & Tim van Vorselen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN