28 juni 2022

Booster voor 60-plussers

Er zijn vorige week 1.691 testen in GGD-teststraten afgenomen bij inwoners van Hollands Midden. In week 25 was het percentage positief voor corona 71%, de week ervoor 73%. Uit kiemsurveillance en rioolwateronderzoek van het RIVM blijkt landelijk dat het gaat om bekende varianten van omikron, varianten die niet ziekmakender zijn.

Lokatie Gouda

Mensen vanaf 60 jaar of die dit jaar 60 worden, kunnen een herhaalprik halen. Ook specifieke doelgroepen komen in aanmerking voor deze herhaalprik. De vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden zijn open van woensdag tot en met zaterdag.

Maak bij voorkeur een afspraak en vergeet niet je identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. Met een afspraak weet je wanneer je aan de beurt bent. Bovendien ben je ook sneller klaar, want je gegevens staan al in het systeem en dat scheelt tijd. Kijk voor meer informatie op ggdhm.nl/coronavaccinatie of bel 0800-7070.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu