Gepubliceerd 27 februari 2024

Boeren in verzet tegen nieuwe natuur

Boeren in de polder van Bodegraven-Noord komen in verzet tegen een stuk nieuwe natuur dat Natuurmonumenten daar wil aanleggen. Zij worden daarin gesteund door een aantal politieke partijen, zoals de PVV, FvD en CU. Deze fracties vinden dat de agrariërs al genoeg te verduren hebben. Er moet daarom volgens deze partijen gekeken worden naar mogelijkheden om meer natuur te realiseren zonder dat boerenbedrijven daarvoor moeten wijken.

Inmiddels is het poldergebied van Bodegraven-Noord al jaren een discussiepunt. Volgens Natuurmonumenten is er nu genoeg gepraat. Maar als de organisatie dit plan doorzet, stappen de boeren waarschijnlijk naar de rechter.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN