Gepubliceerd 27 februari 2024

Boeren in verzet tegen nieuwe natuur

Boeren in de polder van Bodegraven-Noord komen in verzet tegen een stuk nieuwe natuur dat Natuurmonumenten daar wil aanleggen. Zij worden daarin gesteund door een aantal politieke partijen, zoals de PVV, FvD en CU. Deze fracties vinden dat de agrariërs al genoeg te verduren hebben. Er moet daarom volgens deze partijen gekeken worden naar mogelijkheden om meer natuur te realiseren zonder dat boerenbedrijven daarvoor moeten wijken.

Inmiddels is het poldergebied van Bodegraven-Noord al jaren een discussiepunt. Volgens Natuurmonumenten is er nu genoeg gepraat. Maar als de organisatie dit plan doorzet, stappen de boeren waarschijnlijk naar de rechter.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN