Gepubliceerd 13 september 2023

Bodegravers van TTV Reeuwijk Nederlands kampioen tafeltennis HF dubbel

Het was bloedheet en bloedspannende In de Margriethal in Schiedam afgelopen weekend. Bij temperaturen tot wel 39 graden werd daar om het Nationaal kampioenschap tafeltennis gestreden in de diverse categorieën. Achter de 51 tafels ging het er heet aan toe.

TTV Reeuwijk werd op zondag vertegenwoordigd door Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst uit Bodegraven. Zij kwamen zowel in het enkelspel als dubbelspel uit in de categorie HF.

Revanche in dubbelspel

Na uitschakeling in de poulefase van het enkelspel zon het duo op revanche in het dubbelspel. Na een moeizaam begin in wedstrijd 1, waar een 2-0 voorsprong in games nog bijna werd weggegeven en een 3-2 overwinning toch nog werd veiliggesteld kwamen de mannen op stoom. De poule werd overtuigend gewonnen door de resterende twee wedstrijden met 3-1 winst af te sluiten. Plaatsing voor de kwartfinales was daarmee een feit, maar een eenvoudige opgave zou dat niet worden.

● Duo Raaphorst / V.d. Velden (Foto: Celine Raaphorst)

Met opperste concentratie speelden Van der Heiden en Raaphorst hun opponenten met opnieuw 3-1 van de tafel. In de halve finale ging de eerste game onnodig met 8-11 verloren. Met 11-6, 11-8 en 11-7 stelden de Bodegravers echter orde op zaken en stonden in de dubbelspel finale.

Spannende finale

Het publiek in Schiedam kreeg een spannende finale te zien. Na 13-11 winst voor het duo van TTV Reeuwijk in de eerste game, ging de tweede game met gelijke cijfers naar hun jeugdige tegenstanders. Maar Van der Heiden en Raaphorst hadden hun zinnen gezet op de Nederlandse titel. Met 11-9 werd de derde game binnen gehaald waarna het duo zich in de vierde game naar een matchpoint knokte op 10-6. Nog even konden de tegenstanders het onvermijdelijke uitstellen en terugkomen tot 10-7. Maar daarna verzilverden de mannen van TTV Reeuwijk met 11-7 hun kansen. Zij mogen zich Nederlands kampioen noemen in de categorie HF dubbel.

Bericht: André van Egdom / Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN