Gepubliceerd 19 december 2022

Bodegravers in actie op NK jeugd zwemmen

Van 16 t/m 18 december vond in Den Haag het Nederlands Kampioenschap zwemmen plaats en hierbij stonden drie Bodegravers aan de start. Roan van der Weide (zwemt bij het Goudse GZC DONK, maar traint bij het KNZB Opleiding Centrum in Rotterdam), Bjorn Rijkaart (zwemt bij WVZ uit Zoetermeer) en Donna van der Meer (zwemt bij BZ&PC) kwamen meerdere keren in actie.

● V.l.n.r.: Roan v.d. Weide, Bjorn Rijkaart en Donna v.d. Meer.Persoonlijke records

Op vrijdag beten Roan en Bjorn de spits af met de 50 meter schoolslag, waarbij beiden een persoonlijk record zwommen. Voor Bjorn volgde de 100 meter vrije slag waarbij hij bijna zijn snelste tijd evenaarde. Donna maakte haar debuut op het NK met de 50 meter vlinderslag. Na een mooie race tikte ze net iets boven haar persoonlijk record aan. 

Op zaterdag stond voor Bjorn de 100 meter vlinderslag en 400 meter wisselslag op het programma en voor beiden scherpte hij zijn tijd aan. Roan kwam ook in actie op de 400 meter wisselslag en had zich daarnaast ook geplaatst voor de 200 meter schoolslag. Op deze laatste afstand scherpte hij zijn persoonlijk record verder aan en eindigde hij net buiten de top 10. Tot slot kwam Bjorn met de estafetteploeg in actie op de 4x 100  meter wisselslag, waarbij ook zij maar net buiten de top 10 eindigden.

De laatste dag kwam Roan in actie op de 100 meter schoolslag. Bjorn zwom de 50 meter vrije slag en hiermee zwom hij zich met een persoonlijk record naar een knappe 7e plaats. Daarnaast kwam hij ook in actie op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter wisselslag. Voor Donna stond weer de vlinderslag op het programma, ditmaal de 100 meter vlinderslag. Na een mooie opening lukt het haar helaas niet om haar persoonlijk record aan te scherpen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN