Gepubliceerd 15 april 2024

Bodegraver Chris Heemskerk loopt marathon Rotterdam voor ALS-onderzoek

Bodegraver Chris Heemskerk loopt marathon Rotterdam voor ALS-onderzoeBodegraven Chris Heemskerk heeft de marathon van Rotterdam uitgelopen in een tijd van 4.46.03, wat neerkomt op een gemiddelde van 7,27 min per kilometer. Met deze persoonlijke presentatie heeft Chris een bedrag van tenminste 15.645 euro aan donorgeld binnengehaald.

De Bodegraafse autoverkoper, werkzaam bij Vakgarage Bodegraven, schreef zich in toen een vriend van hem werd getroffen door de spierziekte ALS. Steeds meer mensen gaven gehoor aan zijn oproep zijn deelname te sponsoren om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar bestrijding van deze dodelijke ziekte. De vriend is inmiddels overleden, Chris zette zijn deelname voort en trainde vele uren om de prestatie te kunnen leveren. Zijn motivatie: “ALS is een ziekte waarbij het niet slechts 1 dag ‘zwaar’ is (waar ik ook nog zelf voor kies), maar waarbij elke dag zwaarder is dan de dag ervoor. Waarbij hardlopen geen optie meer is.”

Op https://www.gofundme.com/f/42-km-en-eur4200-voor-als kan nog steeds een bijdrage worden toegezegd.

Tekst Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN