17 april 2022

Bodegravenboog nog ver weg

Aanleg van de Bodegraven Boog lijkt nog ver weg: het rijk heeft zelfs voorlopig geen geld over voor onderzoek naar een verkenning.

In een overleg over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport liet VVD-minister Mark Harbers weten dat “het benodigde budget voor een verkenning ontbreekt.” Hij noemde dat zelf ook :”teleurstellend.” De Bodegraven Boog, een fly -over die de N11 met de A12 moet verbinden, moet de verkeersdrukte op de N11 verminderen. Nu loopt het verkeer richting Utrecht en Rotterdam/Den Haag vooral in de file vast bij Bodegraven.

Foto: Henri Stolwijk

Lokale politiek

De lokale politiek ziet de Bodegraven Boog ook als een oplossing voor een in- en uitgaande verkeer van Bodegraven via de zogenaamde kluifrotonde in de Goudse Weg. Ook daar loopt het verkeer vaak vast.

Bedrijfsleven

Het lokale bedrijfsleven pleit al langer voor een snelle oplossing van de verkeersproblematiek door de aanleg van een Parallelweg richting Nieuwerbrug langs de A1. Tot op heden is dat politiek niet bespreekbaar.Ook voor de verbreding van de A12 tussen Gouda en Oudenrijn van vier naar vijf rijstroken is vooralsnog geen geld beschikbaar.

Foto: Bodegraven-Reeuwijk
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu