17 april 2022

Bodegravenboog nog ver weg

Aanleg van de Bodegraven Boog lijkt nog ver weg: het rijk heeft zelfs voorlopig geen geld over voor onderzoek naar een verkenning.

In een overleg over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport liet VVD-minister Mark Harbers weten dat “het benodigde budget voor een verkenning ontbreekt.” Hij noemde dat zelf ook :”teleurstellend.” De Bodegraven Boog, een fly -over die de N11 met de A12 moet verbinden, moet de verkeersdrukte op de N11 verminderen. Nu loopt het verkeer richting Utrecht en Rotterdam/Den Haag vooral in de file vast bij Bodegraven.

Foto: Henri Stolwijk

Lokale politiek

De lokale politiek ziet de Bodegraven Boog ook als een oplossing voor een in- en uitgaande verkeer van Bodegraven via de zogenaamde kluifrotonde in de Goudse Weg. Ook daar loopt het verkeer vaak vast.

Bedrijfsleven

Het lokale bedrijfsleven pleit al langer voor een snelle oplossing van de verkeersproblematiek door de aanleg van een Parallelweg richting Nieuwerbrug langs de A1. Tot op heden is dat politiek niet bespreekbaar.Ook voor de verbreding van de A12 tussen Gouda en Oudenrijn van vier naar vijf rijstroken is vooralsnog geen geld beschikbaar.

Foto: Bodegraven-Reeuwijk
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu