Gepubliceerd 12 maart 2023

Bodegravenboog nog steeds niet opgenomen in meerjarenplan Rijksoverheid

Tijdens de Statenvergadering van 8 maart werd duidelijk dat de Bodegravenboog en de veilige fietsoversteekplaats over de op- en afritten van de N11, nog niet zijn opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Dat antwoordde gedeputeerde Zevenbergen op vragen die gesteld werden door statenlid Van Dijken (VVD). Hij vertelde dat men het er op bestuurlijk niveau over eens is dat de Bodegravenboog er moet komen maar dat nog niet besloten om het op te nemen in het meerjarenprogramma. De provincie heeft al wel budget gereserveerd voor het plan.

De gedeputeerde kon niet beloven dat er binnen 3 jaar een veilige fietsoversteekplaats zal zijn zoals is opgedragen in een motie die in november 2022 unaniem is aangenomen door de Tweede Kamer. De fietsoversteekplaats mag de Bodegravenboog niet in de weg zitten en moet daarom opgenomen worden in het totale plan.

Rijkswaterstaat heeft op dit moment onvoldoende budget en capaciteit om de Bodegravenboog aan te leggen en geeft prioriteit aan de geplande projecten en het dagelijks onderhoud van de bestaande wegen. Hoewel de Bodegravenboog op veel draagvlak kan rekenen in het project Beter bereikbaar Gouwe, is er ook een scenario uitgewerkt zonder Bodegravenboog.

Volgens de gedeputeerde is er geen tussentijdse oplossing mogelijk om de verkeersoverlast op te lossen, omdat de N11 de enige toegangsweg is tot de A12.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN