Tijdens de Statenvergadering van 8 maart werd duidelijk dat de Bodegravenboog en de veilige fietsoversteekplaats over de op- en afritten van de N11, nog niet zijn opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).
Dat antwoordde gedeputeerde Zevenbergen op vragen die gesteld werden door statenlid Van Dijken (VVD). Hij vertelde dat men het er op bestuurlijk niveau over eens is dat de Bodegravenboog er moet komen maar dat nog niet besloten om het op te nemen in het meerjarenprogramma. De provincie heeft al wel budget gereserveerd voor het plan.

De gedeputeerde kon niet beloven dat er binnen 3 jaar een veilige fietsoversteekplaats zal zijn zoals is opgedragen in een motie die in november 2022 unaniem is aangenomen door de Tweede Kamer. De fietsoversteekplaats mag de Bodegravenboog niet in de weg zitten en moet daarom opgenomen worden in het totale plan.
Rijkswaterstaat heeft op dit moment onvoldoende budget en capaciteit om de Bodegravenboog aan te leggen en geeft prioriteit aan de geplande projecten en het dagelijks onderhoud van de bestaande wegen. Hoewel de Bodegravenboog op veel draagvlak kan rekenen in het project Beter bereikbaar Gouwe, is er ook een scenario uitgewerkt zonder Bodegravenboog.
Volgens de gedeputeerde is er geen tussentijdse oplossing mogelijk om de verkeersoverlast op te lossen, omdat de N11 de enige toegangsweg is tot de A12.