12 maart 2023

Bodegravenboog nog steeds niet opgenomen in meerjarenplan Rijksoverheid

Tijdens de Statenvergadering van 8 maart werd duidelijk dat de Bodegravenboog en de veilige fietsoversteekplaats over de op- en afritten van de N11, nog niet zijn opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Dat antwoordde gedeputeerde Zevenbergen op vragen die gesteld werden door statenlid Van Dijken (VVD). Hij vertelde dat men het er op bestuurlijk niveau over eens is dat de Bodegravenboog er moet komen maar dat nog niet besloten om het op te nemen in het meerjarenprogramma. De provincie heeft al wel budget gereserveerd voor het plan.

De gedeputeerde kon niet beloven dat er binnen 3 jaar een veilige fietsoversteekplaats zal zijn zoals is opgedragen in een motie die in november 2022 unaniem is aangenomen door de Tweede Kamer. De fietsoversteekplaats mag de Bodegravenboog niet in de weg zitten en moet daarom opgenomen worden in het totale plan.

Rijkswaterstaat heeft op dit moment onvoldoende budget en capaciteit om de Bodegravenboog aan te leggen en geeft prioriteit aan de geplande projecten en het dagelijks onderhoud van de bestaande wegen. Hoewel de Bodegravenboog op veel draagvlak kan rekenen in het project Beter bereikbaar Gouwe, is er ook een scenario uitgewerkt zonder Bodegravenboog.

Volgens de gedeputeerde is er geen tussentijdse oplossing mogelijk om de verkeersoverlast op te lossen, omdat de N11 de enige toegangsweg is tot de A12.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu