Gepubliceerd 26 juli 2021

Spoorwegovergang Goudseweg aangepast

Binnenkort kunnen treinreizigers ieder kwartier opstappen richting Leiden of Utrecht. Om dat te waarborgen wordt de spoorwegovergang in de Goudseweg aangepast om de veiligheid te vergroten.

De werkzaamheden vinden plaats in de herfstvakantie, van 18 tot en met 24 oktober. De overgang wordt die week afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, wel komt en een doorgang voor fietsers en voetgangers. Van 22 t/m 24 oktober rijden er ook overdag geen treinen.

tekening nieuwe situatie

Volgens projectleider Laurens Smit van Bodegraven-Reeuwijk zijn de werkzaamheden noodzakelijk om te voorkomen dat bij een file het verkeer komt vast te staan op de overgang. Daarnaast wordt de veiligheid voor fietsers vergroot door de aanleg van bredere fietspaden, meer opstellingen en duidelijke oversteekplaatsen op de Goudseweg en de Spoorlaan. Zo komt er op de Goudseweg een middenrifademhaling, zodat de oversteek in twee etappes kan worden gemaakt. Het zebrapad komt te vervallen.

hs

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN