Gepubliceerd 30 april 2024

Record gebroken op de VegaBoerderij

Dit jaar is het record gebroken door al half april de eerste groentepakketten te leveren aan de leden van de VegaBoerderij aan de Buitenkerk 57 te Bodegraven.

Dit pakket bestaat wekelijks uit gevarieerde groenten, aangevuld met een variatie van aardappelen, tomaten, paprika, komkommer, knoflook, en kruiden. De leden beslissen ieder jaar op de ledenvergadering over de door de oogstcommisie voorgestelde variatie.

buiten de kassen wordt opnieuw veel aangeplant

De VegaBoerderij wint aan populariteit omdat de groente die er wordt afgehaald biologisch is, dus gegroeid zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, en daardoor gezonder en lekkerder. De producten zijn ook goedkoper dan de biologische producten in de winkel.

Op zaterdag 4 mei van 10.00 – 14.00 uur is er een open dag. Boerin Roos Köbben, bestuursleden en actieve vrijwilligers zijn dan aanwezig om rondleidingen te geven, en alles te vertellen over dit initiatief, dat al weer het vierde seizoen ingaat. Een andere manier om kennis te maken met de VegaBoerderij is om een proefpakket aan te vragen. Dit kan via de website www.vegaboerderij.nl. Met de huidige ontwikkelingen is de verwachting dat de proefpakketten vanaf eind mei geleverd kunnen worden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN