22 november 2022

Kunstwerk van Alphons van Leeuwen vindt als nog een mooie bestemming

Dinsdagmiddag onthulde Henny van Leeuwen een kunstwerk van haar in augustus overleden echtgenoot Alphons van Leeuwen bij Het Ouden Huis ‘Rijnleven’ aan de Vrije Nesse.

Henny van Leeuwen (rechts) met dochter Monique en schoonzoon John

Het ooit in opdracht van de orgelfabriek Eminent in Bodegraven gemaakte beeld is vanwege het faillissement van de fabriek nooit op de gedachte bestemming terechtgekomen en Henny is blij dat zij Het Ouden Huis dan ook hier een groot plezier mee heeft kunnen doen; niet ver verwijderd van de voormalige Eminent locatie.

Het 1.60 m hoge kunstwerk heeft de naam ‘Octurne 1982’ en refereert aan de ‘Muziek des levens’ zoals bedacht door een van hun kleinkinderen en is dus nu bij de ingang van Het Ouden Huis ‘Rijnleven’ te bewonderen.

Het beeld Nocturne 1982
Tekst op de sokkel

Alphons was een zeer gedreven en veelzijdige Bodegraafse kunstenaar waarvan al meerdere kunstwerken in het Bodegraafse straatbeeld zijn te zien zoals het wandplastiek in het gemeentehuis van Bodegraven-Reeuwijk, het bronzen beeld bij winkelcentrum Vromade en het bevrijdingsmonument in Bodegraven.

Alphons van Leeuwen

Zijn sociaal betrokkenheid komt ook tot uitdrukking in de vele opdrachten die hij landelijk kreeg bij inrichtingen van kerken en stiltecentrums.

In dit teken is het kunstwerk aan de Vrije Nesse zeker een verrijking van het straatbeeld in Bodegraven.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu