Gepubliceerd 22 mei 2023

Kunstschilder Robert Scholten weet jeugd te boeien

Hoewel Robert Scholten pas op latere leeftijd het schilders penseel op pakte blijkt dat de schilderkunst echt in zijn genen te zitten. Ook zijn grootvader en overgrootvader waren al begenadigde kunstschilders. Maar hij is ook een geanimeerde verteller wat maandag bleek toen hij diverse groepen van de Verhoeff-Rollmanschool in zijn atelier in de Kerkstraat in Bodegraven ontving.

Robert doet de technische kant van schilderen uit de doeken

De technische zaken die je nodig hebt bij het kunstschilderen werden eerst uitgebreid uit de doeken gedaan waarna de leerlingen zelfstandig in het atelier hun rondje konden maken. Iedereen had een gekleurd blokje gekregen dat ze neer mochten leggen bij hun favoriete kunstwerk.

Wat is het mooiste schilderij voor jou

De hele groep ging nogmaals langs onder leiding van Robert waarbij hij naar hun motivatie vroeg. Hoe leuk is het dan om te horen hoe divers de argumenten zijn: mooie kleuren, leuke dieren, spannend etc. Beslist een goed initiatief geweest gezien de vele reacties en vragen zoals ‘hoe lang doet u over een schilderij en wat vind u zelf het mooiste’.

Kijkje in het atelier van Robert
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN