Gepubliceerd 10 juni 2021

In welke tuin staat straks de hoogste zonnebloem?

Het wijkteam Bodegraven Noord (van het spoor tot de rondweg) bezorgde de inwoners in hun dorpenwijk evenals vorig jaar weer een zakje met zonnebloemzaadjes. Dus nu snel een opvallend plekje in je tuin of bij de voorgevel zoeken en de zaadjes in de grond stoppen. Daar wordt ons dorp weer mooier van.

Maak straks een foto van die mooie bloem en houdt er een meetlint langs zodat het wijkteam kan zien waar de allerhoogste zonnebloem is opgekomen. Mail deze foto voor 30 september 2021 samen met je naam en telefoonnummer naar bodegraven-noord@dorpenwijk.nl  en wie weet ben jij de winnaar van een leuke prijs.

Nodig blije bijen bij je uit

Ook de gemeente Bodegraven-Reeuwijk had een fleurige verrassing in petto en liet bij alle inwoners van de gemeente een zakje met zaad voor 60 verschillende soorten bloemen bezorgen waarop de bijen af zullen komen.

Als iedereen meedoet moet Bodegraven-Reeuwijk over een paar weken de fleurigste gemeente van Nederland zijn.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN