Gepubliceerd 11 juli 2021

Grote brand bij GroenlandKip op industrieterrein in Bodegraven

Zondagochtend 11 juli om ca 06.00 uur is er een grote brand ontstaan in één van de bedrijfshallen bij GroenlandKip, een kipverwerker aan de Beneluxweg in Bodegraven. De brand was zo heftig dat de vrijwillige brandweer van Bodegraven snel assistentie had gevraagd van omliggende regio’s (Gouda, Reeuwijk, Driebruggen, Nieuwerbrug, Boskoop, Waddinxveen, Moordrecht, Noordwijk en Katwijk). De bewoners werd via een NL- Alert aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Foto BR6
foto BR6
Foto BR6
Foto BR6
Foto BR6

Zij zijn uitgerukt met 12 spuitwagens, 3 hoogwerkers en ondersteunende brandweerauto’s. De brandbestrijding kostte heel veel mankracht en materieel zodat om 12.00 uur nieuwe korpsen moesten worden ingeschakeld. Het hoofdgebouw werd nat gehouden waardoor daar waarschijnlijk alleen wat waterschade kon ontstaan. Een aantal hallen zijn wel verloren gegaan.

Er was heel veel rookontwikkeling waardoor Rijkswaterstaat voor de A12 en N11 met snelheidsbeperkingen kwam.

Om 16.39 kon ‘brand meester’ gegeven worden hoewel nog veel tijd nodig zal zijn voor nablussing en slopen van gebouwen. Hiervoor zullen nieuwe ploegen brandweerlieden ingeschakeld moeten worden. Over de oorzaak is nog niets bekend. Een bewaker in het pand kon ongedeerd naar buiten komen.

Er is nageblust tot aan maandagochtend 06.00 uur.

gv

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN