9 oktober 2021

Geslaagde Dag van de Duurzaamheid op de Hortus Populus in Bodegraven

Onder grote belangstelling  werd zaterdag 9 oktober in Bodegraven veel aandacht besteed aan de Dag van de Duurzaamheid 2021 waarbij de Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk tevens  het feit vierde dat ze 10 jaar bestaat. Veel activiteiten op een heel passende locatie, de Hortus Populus waar Wethouder Oskam deze dag  opende met de opening van de Romeinse barak een replica van een oude Romeinse soldatenbarak die door architect Gert Jacob de Graaf nauwkeurig werd nagebouwd en waar nu ook exposities gehouden kunnen worden.

Laatste hand aan de barak

Specialisten hielpen de bezoekers aan de gesprekstafels die in de pluk- en oogsttuin van de Hortus Populus stonden op het gebied van gewone dagelijkse dingen om duurzamer te leven.

De Duurzaamheidsprijs 2021 van kunstenares Marianne Waalwijk werd uitgereikt door raadslid Merel van Dijk (GroenLinks) aan agrariër Anton de Wit voor zijn op duurzaamheid gerichte bedrijfsvoering.

Anton de Wit met de door hem gewonnen flessen koe, de Duurzaamheidsprijs 2021,

De modeshow door Tineke van Ede liet zien dat ook jongeren bewust om gaan met kleding.

Modeshow
Modeshow

Het trio Carry On, een duurzaam trio dat dol is op het recyclen van tophits zorgde een met twee akoestische gitaren en driestemmige zang klassiekers van bands als the Eagles, Fleetwood Mac en Crosby, Stills, Nash & Young voor de muzikale omlijsting.

Trio Carry On
De replica van de Romeinse soldatenbarak
Expositieruimte in de barak

Een mooie dag, ook wat het weer betreft, waarbij broodjes en natuurlijke drankjes klaar stonden om de aanwezigen geen knorrende maag te bezorgen.

Duidelijk is dat Duurzaamheid bij je zelf begint.

0 Shares
Sluit Menu