15 september 2018

Gemeenteraad stelt 14 miljoen aan krediet beschikbaar voor zwembad

De gemeenteraad besluit a.s. woensdag om 14 miljoen krediet beschikbaar te stellen voor de bouw van het nieuwe zwembad De Kuil in Bodegraven. Het geld wordt tijdelijk uit de spaarpot gehaald die de gemeente heeft gecreëerd om de extra incidentele inkomsten uit de verkoop van bouwgrond in te bewaren, tot er leningen boetevrij kunnen worden afgelost.

Vijf geïnteresseerden voor de exploitatie
Wethouder Dirk Jan Knol vertelde in de commissie Samenleving van woensdag 12 september dat begin september begonnen is met de aanbesteding van de exploitatie. Hij liet weten dat er geen belemmeringen zijn voor de Stichting Binnensport Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk (SBAB) om in te schrijven op de aanbesteding. Er hebben zich vijf belangstellenden gemeld die worden uitgenodigd voor een informatiesessie in het zwembad.

Grond naar trapveldje
Het zwembad hoeft volgens wethouder Dirk Jan Knol tijdens de verbouwing niet dicht. De 8.000 kub grond die wordt uitgegraven voor het nieuwe buitenbad, wordt naar een trapveldje aan de Burgemeester Kremerweg gebracht. Daardoor blijft de ligweide komende zomer beschikbaar.

Hergebruik materialen
De aannemer die het zwembad gaat slopen heeft Horizon ingehuurd. Dat is een onderneming die tijdens de sloop materialen die hergebruikt kunnen worden indexeert en opslaat. Het is nog niet duidelijk of er geld genoeg is voor de aanschaf van een isolerend dekzeil. De Fuut heeft pas zo’n dekzeil aangeschaft en bespaart daardoor energiekosten omdat het water ‘s nachts niet afkoelt. Maar het was volgens wethouder Dirk Jan Knol wel een flinke investering.

Budget bewaken

Op de kritische vraag hoe de wethouder voorkomt dat het budget wordt overschreden antwoordde hij dat hij elke twee weken wordt bijgepraat. Er zijn tot nu toe advies- en aanbestedingskosten gemaakt. Hij verwacht dat er voldoende geld is gereserveerd voor onvoorziene kosten om de inflatie van de bouwkosten op te vangen. Door schaarste op de arbeidsmarkt zijn de bouwkosten gestegen van 2,7% naar 3,5%.

0 Shares

Geef een reactie

Sluit Menu