22 mei 2009

Filosoferen over nieuwe naam fusiegemeente

De heer J.L. van den Heuvel van de SGP-fractie van de gemeente Bodegraven meent dat de nieuwe gemeente gewoon Bodegraven moet gaan heten, omdat 55% van alle inwoners binnen de huidige  gemeente Bodegraven woont. Hij vindt het maar niks als de gemeente straks Wierickedinges of Fantasialand gaat heten.

Dit standpunt is erg vrijblijvend, want Reeuwijkers vinden weer dat hun gemeente meer vierkante kilometers heeft. Er zijn nog meer suggesties zoals gewoon Bodegraven-Reeuwijk, zoals bv. Hardinxveld-Giessendam, wat nog een langere naam  is.

Bodegraven komt dan vooraan omdat de B van Bodegraven eerder in het alfabet staat dan de R van Reeuwijk.

Het blijft nog een tijdje afwachten. Veel belangrijker zal het zijn dat er op allerlei terreinen goed samengewerkt gaat worden en dat de burgers een efficient werkende gemeente voor zich zien.

Suggesties voor een nieuwe naam kunt u mailen via ‘contact’ op onze website www.rtvbodegraven.nl <

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu