30 juni 2021

Ere dorpspenning van gemeente voor mevrouw Cok Jansen-Steenken

Burgemeester Christiaan van der Kamp heeft de Ere dorpspenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk uitgereikt aan mevrouw Cok Jansen-Steenken. “Mevrouw Jansen, u bent een zeer betrokken inwoonster van Bodegraven en het is heel bijzonder dat u op uw leeftijd nog wekelijks vrijwilligerswerkzaamheden doet,” licht de burgemeester toe.

Foto: BoRe

Kunstbus

Vanaf eind jaren ’90 tot 2015 heeft mevrouw Jansen zich lange tijd ingezet voor de activiteiten van de Kunstbus. Daarbij heeft zij zich geliefd gemaakt bij de deelnemers en de directie van het Evertshuis. Haar rol was om het programma op te stellen, het vervoer te regelen en afspraken te maken met de te bezoeken musea. Mevrouw Jansen zorgde er voor dat in de musea rondleidingen werden verzorgd, zodat de deelnemers extra uitleg kregen. Ook was er gelegenheid voor versnaperingen. De inleidende praatjes in de bus waren een plezier om aan te horen. De mensen die met haar hebben meegereisd zullen haar slotzin zeker nog herinneren “Lieve mensen, het was vandaag weer fantastisch Kunstbus-weer”. Haar inzet voor de Kunstbus, naast het begeleiden van de reizen, betrof verder ook het jaarplan maken, musea uitzoeken, plannen van de maandelijkse reizen, contacten met de musea, rondleiders, busmaatschappij en de administratie van het Evertshuis. Haar manier van organiseren was heel succesvol, waardoor de volgende dag al weer heel snel “uitverkocht” was. Dit succes bleef niet onopgemerkt waardoor mevrouw Jansen ook door de lokale radio is geïnterviewd over de Kunstbus.

BABS en Stichting Bodegraven Vervoer van Deur tot Deur

Vanaf 1995 tot 2014 heeft mevrouw Jansen als BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand) heel veel bruidsparen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk getrouwd. Zij wordt dan ook regelmatig aangesproken door mensen die door haar zijn getrouwd. Voor de Stichting Bodegraven Vervoer van Deur tot Deur is zij vanaf het prille begin in 2005 nog altijd wekelijks actief op het meldpunt. De Stichting heeft als doel bewoners van 65 jaar en ouder vervoer aan te bieden als ze dat zelf niet meer kunnen regelen.

Nog steeds enthousiast

Mevrouw Jansen is nu 88 jaar en nog steeds enthousiast! Elke maandagochtend is zij aanwezig op het meldpunt in Rijngaarde waar zij de telefoontjes beantwoordt en de aanvragen registreert voor de ritten. De aanvragen worden verwerkt in de computer en zelfs daar is mevrouw Jansen erg bedreven in wat gezien haar leeftijd toch bijzonder is. Afgelopen jaar door Corona heeft alles een aantal maanden stil gelegen. Echter vanaf het moment dat er weer opgestart kon worden in juli 2020 was mevrouw Jansen wederom van de partij en zette zich tot op de dag van vandaag met hart en ziel in voor leeftijdsgenoten om die uit een sociaal isolement te halen. Zij regelt voor hen het vervoer naar arts, pedicure, supermarkt, kapper etc, dit om zo het contact met de maatschappij niet te verliezen.

Voor meer informatie over gemeentelijke onderscheidingen, zie Onderscheidingen | Gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Bron Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu