14 april 2022

Eerste snelle glasvezelnet tot in de woning in Bodegraven en Zwammerdam

Donderdagmiddag zette wethouder Kees Oskam samen met Nathalie de Bruijn van Delta en Addy Versluys van BAM, die het grondwerk gaan verzorgen de schop in de grond bij het rosarium in Bodegraven voor het eerste snelle glasvezelnetwerk in Bodegraven en Zwammerdam.

Addy Versluijs, projectmanager BAM, Nathalie de Bruijn, contactmanager Delta en wethouder Kees Oskam.

Delta Fiber Netwerk was de eerste gegadigde die zich hier voor bij de gemeente meldde om dit op te pakken. Andere gegadigden zoals KPN hadden de gemeente laten weten op een later tijdstip (2025/26) ook belangstelling te hebben voor een eigen glasvezelnetwerk tot in de woning en dan moet, hoe raar het ook klinkt de schop opnieuw de grond in.

De voordelen van een glasvezelnetwerk werken pas optimaal als deze tot in de woning wordt aangelegd en Delta is hier mee dus gestart en hoopt in september de circa 8000 aanvragen die ze tot op heden hebben gekregen te kunnen realiseren waarbij 110 km grondwerk moet plaats vinden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu