20 juli 2021

Bodegraven “Village Fleuri”

Liefhebbers van Frankrijk kennen ongetwijfeld de bordjes “Village Fleuri” die zij bij het binnen gaan van dorpen veel tegen komen. Ook Bodegraven zet zich in om die kant op te gaan. Want ze hangen er weer de manden met paarse, lila en witte bloemen. Maar ook hebben ze bij het winkelcentrum op het Raadhuisplein een bloemenperk aangelegd met “wilde bloemen”. En de zakjes met bloemenzaadjes die de gemeente aan de inwoners cadeau deed staan inmiddels ook op uitkomen in veel tuintjes. Echt om vrolijk van te worden.

Met de groene herinrichting van het centrum waarmee in augustus zal worden begonnen maakt Bodegraven volgend jaar beslist kans om een bord met de Nederlandse benaming voor “Village Fleuri” onder de plaatsnaamborden bij het binnen gaan van het dorp te kunnen plaatsen.

gv 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu