Gepubliceerd 20 juli 2021

Bodegraven “Village Fleuri”

Liefhebbers van Frankrijk kennen ongetwijfeld de bordjes “Village Fleuri” die zij bij het binnen gaan van dorpen veel tegen komen. Ook Bodegraven zet zich in om die kant op te gaan. Want ze hangen er weer de manden met paarse, lila en witte bloemen. Maar ook hebben ze bij het winkelcentrum op het Raadhuisplein een bloemenperk aangelegd met “wilde bloemen”. En de zakjes met bloemenzaadjes die de gemeente aan de inwoners cadeau deed staan inmiddels ook op uitkomen in veel tuintjes. Echt om vrolijk van te worden.

Met de groene herinrichting van het centrum waarmee in augustus zal worden begonnen maakt Bodegraven volgend jaar beslist kans om een bord met de Nederlandse benaming voor “Village Fleuri” onder de plaatsnaamborden bij het binnen gaan van het dorp te kunnen plaatsen.

gv 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN