Gepubliceerd 25 juni 2021

Bodegraven is heel mooi sociaal appartementencomplex rijker

Vrijdagmiddag kon tijdens het Open Huis een kijkje genomen worden in het gloednieuwe appartementencomplex aan de Vrije Nesse. De stichting Het Ouden Huis (initiatiefnemer Karel van Berk) heeft samen met Mozaïek Wonen ( directeur Ron de Haas) en met medewerking van de gemeente kans gezien om dit mooie sociaal appartementencomplex te realiseren. De naam ‘Rijnleven’ refereert aan de boerderij die hier vlakbij stond. De appartementen zijn bestemd voor mensen die een inkomen hebben beneden de inkomensgrens van sociale verhuur. De woningen zijn voor mensen met verpleeghuiszorg, thuiszorg en ook zonder zorg.

Mozaïek Wonen is eigenaar van de appartementen en verhuurt dit aan Het Ouden Huis die verantwoordelijk is voor de exploitatie.

Rijnleven aan de Vrije Nesse
Entree
Karel van Berk en Ron de Haas geven toelichting op complex ‘ ‘Rijnleven’

Er kan gebruik gemaakt worden van een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Ook is er straks een inwonende zorgverlener die als aanspreekpunt fungeert en de 24 uurszorg die varieert van thuiszorg tot aan terminale zorg coördineert.

Op 1 juli opent Het Ouden Huis haar deuren en kunnen de eerste bewoners hun appartement betrekken. Er waren 250 belangstellenden waarvan uiteindelijk 1/3 aan alle ‘voorwaarden’ voldeed en toen moesten helaas nog keuzes gemaakt worden omdat er maar 23 appartementen beschikbaar waren.

Het Ouden Huis, een super sociaal initiatief dat navolging verdient. Karel van Berk vertelt dan ook dat hij hier al volop bezig mee is bij andere gemeenten. ‘Weten dat je er niet alleen voor staat’ is zijn motto.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN