Gepubliceerd 24 september 2022

Afspraken over middeldure huur afdwingen met kort geding

De Gemeente is een kortgedingprocedure gestart tegen De Raad Bouwontwikkeling B.V. en alle gelieerde ondernemingen die betrokken zijn bij de verhuur van de 25 geliberaliseerde huurwoningen op Weideveld, woonveld 3 en de heer P. Brandjes, bestuurder bij al deze ondernemingen.

Het kort geding dat a.s. donderdag is gepland, is aangespannen omdat De Raad zich niet houdt aan de afspraak om 25 woningen aan te bieden voor een middeldure huurprijs. Dat was wel afgesproken in de Koop – realisatieovereenkomst (KRO) tussen de gemeente en de Raad Bouwontwikkeling B.V.

Huurders worden gedwongen om de warmtepomp te huren en om een afleverpakket te leasen of te kopen. Het is niet mogelijk om af te zien van de warmtepomp of het afleverpakket dat bestaat uit extra uitbouw en luxe afwerking. De kosten variëren van 2.500 euro tot wel 12.000 euro per jaar extra bovenop de huurprijs.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN