Gepubliceerd 24 september 2022

Afspraken over middeldure huur afdwingen met kort geding

De Gemeente is een kortgedingprocedure gestart tegen De Raad Bouwontwikkeling B.V. en alle gelieerde ondernemingen die betrokken zijn bij de verhuur van de 25 geliberaliseerde huurwoningen op Weideveld, woonveld 3 en de heer P. Brandjes, bestuurder bij al deze ondernemingen.

Het kort geding dat a.s. donderdag is gepland, is aangespannen omdat De Raad zich niet houdt aan de afspraak om 25 woningen aan te bieden voor een middeldure huurprijs. Dat was wel afgesproken in de Koop – realisatieovereenkomst (KRO) tussen de gemeente en de Raad Bouwontwikkeling B.V.

Huurders worden gedwongen om de warmtepomp te huren en om een afleverpakket te leasen of te kopen. Het is niet mogelijk om af te zien van de warmtepomp of het afleverpakket dat bestaat uit extra uitbouw en luxe afwerking. De kosten variëren van 2.500 euro tot wel 12.000 euro per jaar extra bovenop de huurprijs.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN